Vojnici iz Srbije ispraćeni u misiju UN na Kipar

Vojnici iz Srbije ispraćeni u misiju UN na Kipar Izvor: Ministarstvo odbrane

U multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija na Kipar danas je ispraćeno 45 pripadnika 126. brigade "VOJIN" Vojske Srbije, gde će boraviti narednih šest meseci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na svečanom ispraćaju 14. kontingenta VS u kasarni "Banjica" u Beogradu, ministar odbrane Aleksandar Vulin je kazao da nema lake mirovne misije i da ne postoji mirovna misija u koju se odlazi laka srca i bez razmišljanja, bez pripreme i ozbiljne obuke. 

"Nema lake mirovne misije, jer tamo gde se mir mora čuvati, ako ne i nametati, ne može biti i nije lako. Vi idete u zemlju koja je upoznala mržnju i sukobe, u zemlju koja je upoznala razbijanje života, uništavanje porodica, razdvajanje naroda koji su nekada živeli zajedno", kazao je Vulin. 

Vulin je kazao da gde god da su srpski mirovnjaci bili i nosili zastavu Srbije iza njih su ostajale samo najlepše reči i o njima se govorilo kao o hrabrim, čestitim i stručnim ljudima. 

"Od vas danas ne očekujemo ništa manje. Od vas očekujemo da budete baš takvi kakvi su bili oni koji su pre vas išli da nose zastavu naše zemlje i naše vojske, od vas očekujemo da pokažete koliko su Srbi veliki narod i koliko zemlja koja vas je poslala ima razloga da se ponosi vama", kazao je Vulin. 

Ispraćaju su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak, predstavnici Vojske Srbije, komandanti jedinica RV i PVO, predstavnici lokalne samouprave, crkve, članovi porodica, prijatelji i rodbina pripadnika kontingenta.


Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ares

Nek je sa srećom!

2 2

100

Treba bas jaka veza da dobijes stranu misiju a time i velika primanja...

6 3

Vojvoda Mišić

100% si u pravu, mene već peti put odbijaju zbog "dlake u jajetu"! A ti, Ex kolega, si neka žešća vezara!!!

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo