Vulin: Vojska Kosova - samo grubom silom

Vulin: Vojska Kosova - samo grubom silom Izvor: N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da na Kosovu i Metohiji ne može da bude nikakve "vojske Kosova" i da bi uspostavljanje takve "ilegalne oružane formacije" predstavljalo pretnju za mir i stabilnost na Balkanu.

Komentarišući izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela da niko ne može da ima pravo veta na transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage i da će njegova zemlja nastaviti da podržava tu transformaciju, Vulin je kazao da "vojska Kosova" može da bude uspostavljena samo grubom silom.  

"Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je KFOR. Dokle god Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo. Na Kosovu i Metohiji ne može da bude nikakve vojske, nikakve vojske Kosova, i ona može da bude uspostavljena samo grubom silom", rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane. 

Ves Mičel je to rekao juče u Prištini, gde je boravio u sklopu balkanske turneje i gde se sastao sa predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.  

Komentara 69

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

M.V.

Sta se ti razumes u vpjsku ??????

3 0

Hegemon

Rezolicija 1244 je ukinuta kad je od međunarodog suda saopšteno da Kosovsko proglašenje nezavisnosti nije protivno međunarodnom pravu, pa onda još mnogo puta briselskim sporazumima i pregovorima. Dalje, potpuno je besmisleno pozivati se na međunarodno pravo u slučaju velike sile protiv banana države koja je jedva izborila i pravo da postoji a ne kamoli još i da se bavi imperijalizmom u regionu. I Grčkoj je Istanbul srce pa je morala da se zadovolji Atinom.

0 0

Isprani Mozak

Sud u Hagu nije rekao da je proglasenje nezavisnosti u skladu sa medjunarodnim pravom, vec da je deklaracija o proglasenju nezavisnosti u skladu sa medjunarodnim pravom. Sud je izbegao da oceni kosovsku nezavisnost, vec je ocenio deklaraciju.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo