I dalje nema rešenja za poplavljeno niško naselje 9. maj

Na jugu Srbije, nivo Nišave i Južne Morave - raste. I dalje nema rešenja za niško naselje 9. maj, u kome su desetine kuća ugrožene zbog vode koja ih okružuje, a čiji se nivo već drugu nedelju ne smanjuje.

Izvor: N1

Tri pumpe neprestano rade, a ipak je niško naselje 9. maj i dalje okruženo vodom. Pumpe su direktno priključene na kolektor, ali je kiša koja neprestano pada usporila izvlačenje vode. Za sada je izbegnuto poplavljivanje pedesetak kuća u ovom naselju, ali je voda u podrumima i meštani kažu da su i dalje u stanju pripravnosti.

"Najgore je što se još sliva, dolazi, koliko god pumpe rade, voda je tu. Na svu sreću, poplava ima samo podrumi gde su u kućama, to je već poplavljeno. dolazi do temelja već će da prođe, u kući se oseća drugačiji vazduh, nije kao što je bilo ranije, ne možemo ničemu dobrom da se nadamo. Tek onda dolazi, kad malo sunce ogreje, kad počnu da se pojavljuju miševi, zmije, žabe", kaže Dragan Marinković iz naselja.

U okružnom štabu za vanredne situacije kažu da se radi na tome da u naselju 9. maj u izvlačenje vode uključe još pumpi. Takođe kažu da se epidemiološka situacija prati, da stanovnici ovog naselja sada nisu ugroženi.

Inače, u ovom naselju, osim što prate nivo vode koja ih okružuje, kažu da redovno prate i vremensku prognozu, da se za sledeću nedelju najavljuje kiša.

Za njih je to najava novih, odnosno većih problema.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Zatvorio Vucic Jastrebac, fabriku pumpi za vodu u Nisu koje je kupovala cela Jugoslavija i sire, pa sada nema pumpi za crpljenje vode iz podruma, a gradjevinska mehanizacija zardjala, zaribala i unistena, slicno kao oni ledolomci koji ce u staro gvozdje...

2 1

Svaki Put

Svake godine ista prica za vreme poplava. Pumpe rade,prati se epidemioloska situacija. E sada kazu da nadlezni prate i vremensku prognoz.Bas su se angazovali!! Ljudi moji imali iko savesti i morala. Dokle ce ovaj narod ziveti kao u srednjem veku dok u vladi pricaju o standardu Svajcarske.

17 0

clan elite

A kasarna je ok? Ceka Vucica?

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo