Ruska televizija RT može da izgubi licencu u Britaniji

Ruska televizija RT može da izgubi licencu u Britaniji Izvor: Shutterstock

Britansko regulatorno telo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje, navodi Asošiejted pres. 

Dvostruki agent Skripal i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Ofkom je saopštio da je pisao kompaniji "ANO TV Novosti", koja poseduje licence za RT u Velikoj Britaniji, i upozorio da će, ako se pokaže da Rusija stoji iza napada na Skripala, smatrati to relevantnim za procenu programa televizije RT. 

Velika Britanija je Rusiji dala rok do večeras u ponoć da objasni kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospeo u Solzberi, i zapretila kontra merama ako Moskva ne ispuni taj ultimatum.

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nenad-EU

Koga briga?

1 0

ADAM

Ovo vozilo me podseca na "Otpisane" i Krigerov aurobus

1 0

Čiča Miloje®

Zanimljivo je da Kinezi i Rusi proteruju poput divljaka i nedemokrata , a Britanci samo uskraćuju licencu...kako to zvuči civilizovano...

3 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo