Volfart: Gvardiolino samopouzdanje je krhko

Volfart: Gvardiolino samopouzdanje je krhko Izvor: Getty Images Sport/Chris Brunskill

Čovek koji je stvorio jednu od najdominantnijih ekipa Premijer lige ikada, koji je u Barseloni usavršio tiki-taku, ima veoma krhko samopuzdanje. Bar tako kaže klupski lekar Bajerna iz Minhena, sa kojim se Gvardiola nije baš prijateljski rastao.

Pep Guardiola Izvor: Catherine Ivill/Getty Images

- Pep Gvardiola je čovek sa niskim samopoudanjem, koji sve krije od drugih ljudi. Zbog toga živi u konstantnom strahu. Ne toliko od poraza koliko od gubitka moći i autoriteta. Sve on najbolje zna, čak i da je za zagrevanje dovoljno pet minuta. Ali to nije moglo dobro da se završi. Mislio je da može samo da mi naređuje - rekao je Dr. Hans Vilhelm Miler-Volfart.

Miler-Volfart je radio u Bajernu 35 godina pre nego što je Gvardiola postao trener 2013. Nekoliko puta su njih dvojica dolazili u klinč zbog raznih stvari, između ostalog i zbog terapije Tijaga Alkantre, ali i činjenice da iskusni lekar nije prisustvovao Gvardiolin treninzima. Definitivni razlaz dogodio se 2015. posle poraza u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona od Porta 3:1, kada su Miler-Volfart i trojica članova njegovog osoblja preuzeli krivicu za taj neuspeh. Bajern je uspeo da nadoknadi deficit, ali je ispao u polufinalu, što je bio plafon Gvardioli sa Bajernom za sve vreme boravka u Minhenu. Po odlasku Gvardiole u Mančester Siti iskusni lekar se vratio u Bajern u nešto izmenjenijoj ulozi.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ribar

Po rezultatima bih rekao da je Gvardiola u pravu.

29 6

Belisarius

Po kojim rezultatima? Rezultate koje je Pep ostvario, bi mogao da izvuče bilo koji prosečno dobar trener u fudbalu, jedini limit je neko ko zna da se izbori sa egom igrača i zvezdama. Sve ostalo je Fudbal Menadžer sa cheatovima za neograničeno keša.

7 15

* Sva polja su obavezna