Fijat Krajsler preuzima Manjeti Mareli u Kragujevcu

Fijat Krajsler preuzima Manjeti Mareli u Kragujevcu Izvor: AFP/Giuseppe Cacace

Kompanija Manjeti Mareli, koja u Kragujevcu proizvodi branike za fijat 500L, postaće od 1. maja i zvanično deo kompanije Fijat Krajsler automobili, rečeno je Beti u Samostalnom sindikatu u Manjeti Mareliju.

"U oktobru smo obavešteni da nas je kupio FCA, ali pre par dana i zvanično da postajemo FCA od 1. maja", rekao je predsednik Samostalnog sindikata Manjeti Marelija Aleksandar Korać.

On je naveo da nije poznato kakav će biti oblik preuzimanja.

"Što se tiče plata radnika, rečeno nam je, biće u skladu sa FCA Srbija ugovorom", rekao je Korać.

U Kragujevcu za Manjeti Mareli radi oko 100 radnika, a prema zakonu, dodaje Korać, neće biti prekida radnog odnosa zbog preuzimanja.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čiča Miloje®

P.S. A mi Srbi čak ne možemo da budemo ni komponentaši . To su opet Italijani (MM) koji ubiru profit, dok su naši ljudi samo obična radna snaga koja puni prese PVC granulama za male plate, koje , ironije li, Vučić deli iz budžeta, koji pune gradjani Srbije plaćajući silne takse, akcize, doprinose , poreze, prireze...na sve i svašta!

19 1

Čiča Miloje®

Jadan je Manjeti Mareli kad je spao na proizvodnju plastičnih branika...! To mogu ovde da rade i plastičari, puna uh je Pazova...A nekad je MM uz Boš bio vodeći proizvodjač elektro opreme u Evropi...od svećica, pa nadalje.

11 4

Andromero

Znaci odose plate na dole.

17 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo