Janković: Izbori razotkrili fašisoidnu prirodu ove vlasti

Janković: Izbori razotkrili fašisoidnu prirodu ove vlasti Izvor: FoNet/Nenad Ðorđević

Izbori za skupštinu Beograda su doveli do promena kod opozicije i razotkrile prirodu vlasti koja nije birala sredstva da obezbedi većinu, izjavio je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

"Ovi izbori su razotkrili, teška je reč, ali moramo da je koristimo, fašisoidnu prirodu ove vlasti i nisu birani metodi ni sredstva, niti se pokušavalo kriti na koji način se postupa da se obezbedi većina. Odgovornost svih nas, ne samo opozicije, je to što smo
dozvolili da Srbija danas liči na Nemačku 1933. godine", rekao je Janković.

Suštinski, ocenio je Janković, režim je prema svojim biračima koristito nasilje, bilo u vidu ucene ili mita, a prema opoziciji je koristio sve moguće metode za kompromitovanje.

"Vlast je skinula maske i pokazala najotvorenije nasilje i laž, a u opoziciji su se desile promene i posle ovih izbora, nastala je nova politička scena u Srbiji", ocenio je Janković.

Na jednoj strani su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbija (SPS), a na drugoj opozicija, stranke koje su prešle cenzus.

"Ta nova opoziciona scena je šansa i obaveza da opozicija prestane da se bavi sobom i počne da se bavi Srbijom", rekao je on.

Janković je odbio da odgovara na pitanja novinara TV Pink i ocenio da ta TV obmanjuje građane Srbije.

"Nijedan odgovor, ni na jedno vaše pitanje ne može da doprinese informisanju, već samo dezinformisanju građana Srbije. Ja u tome ne mogu da učestvujem", rekao je Janković.

Komentara 44

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Drugacije Misljenje

U cemu ste vi sa N1 bolji, dosledniji i objektivniji. I vi ne objavite komentar ili komentar na komentar koji vam se ne svidja. A sta cemo sa izrekom Audiatur et altera pars??

2 9

Drugacije Mišljenje

Ovim komentarom ukazujem da niste objavili predhodni koji je u suštini bio da što jaču reč upotrebljavaš smatraš da ti manje argumentacije treba.

0 1

kgb sou

izvini, a ti si ko? Ni moj ne objavi svaki pit, pa sta?! Pre nego okrivis N1 proveri da li ti radi net i da ti kojim slucajem udba nije zadrzala poruku. Sta kazes, ti si odande?! E pa lepo, porazgovaraj sa centralom sto vam stuca veza.

2 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo