Mask: Svemirski brod za Mars biće spreman već 2019.

Mask: Svemirski brod za Mars biće spreman već 2019. Izvor: Reuters/Joe Skipper

Pronalazač i biznismen Ilon Mask tvrdi da će njegova kompanija SpaceX biti spremna da lansira svemirski brod za Mars već 2019. godine.

"Upravo gradimo prvi međuplanetarni brod", otkriva Mask i najavljuje kratke letove tokom prve polovine sljedeće godine.

Mask je već najavio da bi njegov svemirski brod za Mars nazvan "velika falkon raketa" jednog dana mogao i da prevozi ljude od grada do grada na Zemlji za nevjerovatno kratko vrijeme.

Tako bi let od Njujorka do Šangaja trajao 30 minuta.

Mask se nada da će "velika falkon raketa" sletjeti na Mars već 2022. godine, a prva misija biće slanje tereta. Vremenom bi raketa prevozila i konvoje ljudi sa opremom.

Cilj je uspostavljanje samoodržive kolonije na Marsu, navode naučni portali.

Tagovi: SpaceX , Ilon Mask , Mars

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

nijenego

Nije "velika falkon raketa" nego BFR - Big Fu*kin' Rocket - ma koliko vam to bilo bezobrazno, to je originalan naziv. Ako vam je, zbog nekakvih pravila novinarstva, etike i slicno problem da tako napisete, onda ostavite originalnu skracenicu BFR, pa ko pozeli, lako ce da nadje sta znaci. Ko ne veruje, moze da pogleda https://phys.org/news/2018-02-elon-musk-space.html A inace je izraz koji oznacava "stvarno veliku" raketu namerno iskoriscen jer je njena krajnja planirana velicina bila veca od nove platforme koju razvija Boeing (SLS), skoro je jednaka velicini Saturn-V koja je lansirala misije na Mesec, a sada smanjena na meru koja se fizicki moze napraviti u SpaceX pogonima.

0 1

Čitaj do kraja

"SpaceX is calling the rocket that would carry all these people to Mars "BFR," which Musk has jokingly—or not—referred to as code for "Big Fucking Rocket." According to Spacenews.com, its formal name is now understood to be "Big Falcon Rocket."

0 0

Maksa

Pročitah na početku Gvozdena Maska... Pa reko onaj bogataš iz Iron Man-a zaista postoji :D

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo