Jandeks pravi mobilnu mapu za Novi Sad

Jandeks pravi mobilnu mapu za Novi Sad Izvor: N1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je s delegacijom ruske IT kompanije "Jandeks" o izradi besplatne mobilne aplikacije, mape grada namenjene građanima i turistima.

Mapa bi sadržala podatke o javnom prevozu, saobraćaju, turističkim atrakcijama, o radnom vremenu kulturnih ustanova, ugostiteljskih objekata, piše u saopštenju.

Vučević je ocenio da bi "tako moderan servis" bio od velike koristi jer će Novi Sad iduće godine biti Omladinska prestonica Evrope, a 2021. godine biće i jedna od tri Evropske prestonica kulture, što će "drastično uticati na ekspanziju turizma".

"Jandeks" je ruska korporacija specijalizovana za internet usluge i proizvode, i ima najveći ruski pretraživač interneta.

Navedeno je da "Jandeks" planira poslovanje u Srbiji, te da Novi Sad ima "veliki partnerski potencijal" za to kao drugi po veličini grad i "svojevrstan IT centar".

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miki

Sramota je kako izgleda grad od kad ga ovi vode...

17 1

Sem

Prestonica kulture. Evo,opet dajem izazov gradonacelniku Novog Sada da sam izabere kvart u Novom Sadu i sam izabere kvart u Ljubljani ili Zagrebu i da kaze,evo ovaj kvart je cistiji nego taj i taj u Ljubljani ili Zagrebu. Verujte da tako nesto ne postoji.Od izlepljenih semafora,kojekakvim reklamama do trave,koja raste po celom gradu po ulicama. O opuscima i da ne pricam.Parkiranju gde god ko vidi slobodno mesto,cak i na autobuskom stajalistu,pa putnici iz autobusa idu kroz blato a ljubimac parkiran na asvaltu (svakodnevno na pocetku ulice Narodnog fronta ispred reprezentativnog kafica).

36 1

Subotičanin

Teško da je išta besplatno kod "braće"!

37 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo