Ponovo uništen mural s likom Zorana Đinđića

Ponovo uništen mural s likom Zorana Đinđića Izvor: TANJUG/Biljana Radeka-Šeparović

Mural sa likom ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića u centru Beograda ponovo je uništen, samo dan nakon popravke posle prethodnog uništavanja.

Mural je osvanuo je na platou kod Filozofskog fakulteta 21. februara, na dan kada je 1997. godine Đinđić postao gradonačelnik Beograda.

Pored lika Đinđića bio je i njegov citat iz perioda kada je bio gradonačelnik: "Grad je po svom imenu beo. Mi ćemo ga napraviti i gradom svetla, 1997."

Ipak, mural je narednog dana uništen belom bojom. U ponedeljak, na dan kada je Đinđić ubijen, mural je obnovljen, a sada je ponovo uništen.

Đinđić, mural Izvor: Čuvari Starog grada

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović je objavio na Tviteru da je mural s likom Đinđića išaran crvenom bojom preko zaštitne ploče koja je postavljena u ponedeljak.

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. u dvorištu Vlade Srbije.

Komentara 38

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dada

Možete nas ubijati, ali nam ne možete nauditi!

1 1

BGD 011

Mural se nalazi na zidu Rektorata BU na desetak metara od spomenika Njegosu. Sramota je sto na zgradi Filozofsko fakulteta postoje kamere, a vinovnici si i dalje nepoznati. Takodje je sramota da vlast (komunalna policija) ne haje što je zid išaran zvrljotinama! Sramota za Sinisu Malog i Gorana Vesica nekadašnjih bliskih saradnika dr Zorana Djindjica, a sada uzdanica i sluga stetocinskog SNS-a.

82 44

Ko još veruje kamerama

Taj deo zida je Velickovic kad je radio mural (na vrhu) ostavio bas za grafite i simbolika trenutno ne može biti jača!

49 17

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo