Geopoetika u najužem izboru za svetsku nagradu u Londonu

Geopoetika u najužem izboru za svetsku nagradu u Londonu Izvor: Shutterstock/Promo

Beogradska izdavačka kuća Geopoetika nalazi se u najužem izboru Međunarodnih nagrada za izvrsnost 2018. (International Excellence Awards 2018) koju dodeljuje žiri Sajma knjiga u Londonu i Udruženja izdavača Velike Britanije, saopštila je danas Geopoetika.

U saopštenju se navodi da je Geopoetika u najužem izboru za nagradu u kategoriji "preduzimljivost u književnom prevođenju" (The Literary Translation Initiative Award).

Pored Geopoetike, u najužem izboru izdavača iz celog sveta našli su se i Američko udruženje književnih prevodilaca (SAD) i Fondacija Lontar (Indonezija).

Dobitnik nagrade biće proglašen na otvaranju Londonskog sajma knjiga 10. aprila.

Geopoetika je nominovana za nagradu svojom edicijom Srpska proza u prevodu (SPiT – Serbian Prose in Translation) u kojoj je do sada objavljeno 30 naslova, romana i kratkih priča, savremenih srpskih pisaca koje je urednički tim Geopoetike desetak godina unazad birao medju knjigama svih srpskih izdavača, navodi se u saopštenju.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aja Vasil

Bravo, Vlado, i pohvale ne samo za tebe već i ceo tvoj tim, nikada niste popustili pred užasima koje su nam donela "moderna" vremena u svetu knjige!!!

24 0

Psy

Cestitke i za ovo!

39 0

Najed

Svaka cast. Konacno i neka lepa vest..

34 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo