Dvojica islamista iz BiH poginula u Siriji

Dvojica islamista iz BiH poginula u Siriji Izvor: AFP

Dvojica državljana BiH koji su se borili pod zastavom Islamske države ubijeni su u napadu dronom u Siriji, objavio je sarajevski portal "Žurnal".

Prema pisanju ovog portala, sigurnosne agencije u BiH su obaveštene da su na sirijskom ratištu poginuli Naser Arnaut iz Sarajeva i Ines Midžić iz Bihaća, a obojica su stradali u martu ove godine.

Midžić je godinama slovio za jednog od najradikalnijih pripadnika ISIL-a sa područja Balkana, a u svojim video porukama pretio je verskim poglavarima u BiH, pozivao balkanske muslimane "da se bore tamo", da "postavljaju eksploziv pod automobile nevernika", da "truju vodovode i ubacuju otrov u piće" uz poruku "neka crknu".

Midžić je, dodaje se u tekstu, osoba koja je u Siriji imala nadimak Salahadin Al Bosni.

Za drugim ubijenim teroristom iz BiH, Naserom Arnautom, sredinom 2016. godine raspisana je Interpolova poternica, a prema policijskim izvorima, on je u Siriju otišao 2013. godine.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bravo

Nepodrzavam te budalastine samo da znate ti ljudi se nazivaju psi rata. Ima ih svuda na svetu trenutno ratuje veliki broj Srba u Siriji preko Rusije i njihovih dobrovoljaca.

5 2

Darrko

Nisu to psi rata, oni su tamo iz verskih razloga.

1 6

Darrko

Da li su oni genocidni zlocinci?

5 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo