Ovo nikada nemojte raditi na razgovorima za posao

Ovo nikada nemojte raditi na razgovorima za posao Izvor: Shutterstock

Stručnjak za ljudske resurse otkrila je šta raditi, a šta svakako izbegavati na razgovorima za posao.

Stručnjak za ljudske resurse Karen Gejtli nikada neće zaboraviti razgovor s kandidatom za posao koji je tokom intervjua izvukao mobilni telefon i stavio ga na sto, a zatim se javio na njega kada je zazvonio.

"Bila sam šokirana, to je očito bio kraj celog procesa, jer je taj čin bio krajnje nepristojan", rekla je Gejtli, koja je direktorka i osnivač firme za ljudske resurse Rajan Gejtli. Istakla je da je nepristojnost uvek "ubica" razgovora za posao, kao i da je važan prvi utisak.

"Manjak poštovanja je velika greška, kada uđete na ulazna vrata, kada razgovarate s osobom na recepciji ili osobom koja vas je dočekala - važno je kako ćete se ponašati i nikada ne bi trebalo da se postavite superiorno ili nepristojno", rekla je Gejtli.

Ona savetuje da obraćate pažnju na sve učesnike intervjua, jer nekad se kandidati obraćaju samo menadžeru koji će ih zaposliti, a ne i prisutnom specijalisti za ljudske resurse.

"Videla sam i slučajeve kada su kandidate ispitivale osobe iz ljudskih resursa, a oni bi se okrenuli prema menadžeru i razgovarali samo s njim", rekla je Gejli.

Upozorila je da je važno i kako se obučete za razgovor za posao, kao i šta ćete reći pa preporučuje kandidatima da se prikladno obuku i malo istraže kompaniju u kojoj se prijavljuju za posao.

"Kakav god stil imali pobrinite se da budete uredni i nikada nemojte igrati na seksi i zavodljiv stil", savetuje Gejtli, koja je spomenula i primer jedne žene koja je na intervju stigla s dekolteom i u kratkoj suknji, a kada je ušla u prostoriju namignula je muškom ispitivaču. Među drugim savetima koje je spomenula Gejtli je i da dođete na vreme i pripremljeni.

"Dolaskom na vreme pokazujete da vam je to važno", napominje ona i dodaje da se na intervjuima često susreće s ljudima koji ulaze u rasprave.

"Vaše ponašanje na intervjuu daje utisak o vama kako ćete se ponašati na poslu i ako niste konstruktivni to će biti problem', rekla je Gejtli i navela još saveta kako se ponašati na razgovoru za posao.

"Govorite iskreno o svojim iskustvima i izazovima, ali nemojte kritikovati. Zdrav  stav je primereniji od krivljenja nekoga. Govorite o izazovima i preprekama i kako se s njima nosite tako da pokažete da ste deo rešenja, a ne problema", poručila je Gejtli.

Najveće greške na razgovorima za posao:

- kašnjenje

- neprikladna odeća

- neobraćanje pažnje na sve ispitivače na razgovoru

- nepristojnost prema osobama na recepciji, koje vas ispituju ili ostalim zaposlenima u firmi, pišeVečernji.

Tagovi: razgovor , posao

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

i tako

igrom slucaja radim za najvecu hemijsku kompaniju u svetu u inostranstvu, imao sam 3 razgovora nakon sto sam konkurisao za posao, prvi je bio telefonski, drugi je bio jednom hotelu, trajao je 15ak minuta sa par osoba iz HR, postavili su mi 4-5 pitanja koja su bila iskljucivo iz oblasti kojom se bavim, stvarno nije bilo glupih pitanja kao sto sam imao po nekim "modernim" firmama u Srbiji, niti prosvecivanja o timskom radu, flat hijararhijama i koliko je sve "shine and sparkling" u firmi. Treci razgovor je bio u firmi sa 4 osobe, 2 menadzera i dvoje sadasnjih kolega, trajao je oko sat vremena, bio sam direktan i otvoren i to je presudilo na kraju. E da, zakasnio sam 20ak minuta, ali ne svojom krivicom naravno :) HR je ok da napravi selekciju strucnog kadra, ali ponekad se zanesu pa sole pamet bez potrebe.

9 0

SD

Kod nas u firmi su doveli HR menadžera koji je trebalo da izvrši sistematizaciju radnih mesta, i posle dva meseca su uvideli da je ta ideja bila teška glupost i otpustili ga.

53 2

TIME

Kod nas nema HR-a, ma da bi genoveva koja radi kadrovske poslove volela da je oslovljavaju sa HR manager i ako ne zna ni radni staz da obracuna a uprkos zabrani zaposljavanja u drzavnu upravi gazda malo-malo pa dovede nekog strucnjaka tipa "Gatuzo" ( za neupucene to je onaj italijanski fudbaler kome je osnovni zadatak bio da ometa protivnicke igrace bezveznim utrcavanjem, kretanjem svuda po terenu bez plana I ideje...) . Problem je sto ovi nasi "strusnjaci" ometaju sopstvenu ekipu jer su redom svi postavljeni na rukovodeca mesta I naravno smatraju da su im ideje genijalne a u sustini nisu sposobni ni "toplu vodu" da izmisle.

59 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo