Profesor prijavio direktora, dobio otkaz, pa postao čuvar

Put od predavača do noćnog čuvara Goran Perić iz Visoke škole u Blacu prešao je za samo dve godine. 2016. godine podneo je krivičnu prijavu protiv direktora škole Ljubiše Milačića zbog sukoba interesa i zloupotrebe položaja, a prošle 2017. dobio je otkaz. Sada je po nalogu suda vraćen na posao, ali ne i na radno mesto koje je sud naložio.

Izvor: N1

Ono što u Blacu uglavnom ne znaju jeste da Goran Perić više nije, kako ga i dalje zovu – profesor, ili predavač u Visokoj školi.

“Moje trenutno radno mesto od danas jeste posao noćnog čuvara”, objašnjava Perić.

Jedini izvestan status koji sada ima jeste – status uzbunjivača. Bivši predsednik sindikata u ovoj školi kaže da je sve što se dešava posledica krivične prijave koju je 2016. podneo protiv direktora Ljubiše Milačića. Najpre je ostao bez časova, zatim i bez zvanja, konačno – bez posla. Aprila prošle godine dobio je otkaz.

“Viši sud u Prokuplju je još 30. novembra doneo rešenje i naložio školi da me vrati na rad i to na mesto predavača. Od novembra direktor nije ispunio nalog suda”, priča Perić.

Zato što nije ispunjen, školi preti kazna od pola miliona dinara. Pomoćnik direktora za nastavu Bojan Kocić kaže da škola ne može da ispuni nalog suda.

“Veliki problem jeste da mi nemamo mogućnosti da ga vratimo, s obzirom da je nastavno veće na osnovu Saveta za viskoko obrazovanje i mišljenja ministra, reklo da ne može da bude predavač, i jedino što je direktor mogao da ponudi je da on bude na jedinom mestu gde je moguće sa tom stručnom spremom”, tvrdi Kocić.

Perić je specijalista menadžer i student doktorskih studija. Tvrdi da je u vreme kada je on izgubio zvanje bilo onih koji su ga pod istim uslovima dobili.

U školi uveravaju da to više nije moguće pa obe strane čekaju razrešenje sporova pred sudom.

U međuvremenu Perić je otkazom dobio vreme da radi na svom akademskom statusu, ali je izgubio finansije, tako da su, osim radnog mesta, sada da pod znakom pitanja i njegove doktorske studije.

Tagovi: škola , profesor , otkaz , Čuvar

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srecko

nastavak...Protiv direktora podnosi krivicnu u ime sindikata bez icije saglasnost koja je odbacena.Protiv skole podnosi preko 70 prijava prosvetnoj inspekciji i sve su opet odbacene.Ministarstvo mu uzima licencu jer je zavrsio alfu u medjuvremenu bez akreditacije.Uzima bolovanje i posecuje sve splavove i zurke u Beogradu dok je na bolovanju.

6 7

Srecko

Gosn Peric je inace bio student te skole 5 godina predsednik saveza studenata.Posle ga je Bivsa direktorka odmah zaposlila i ubacila u svoju kriminalnu grupu sa zadatkom cerupanja skole.Kao predsednik sindikata bez pristupnica i saglasnosti ubacuje u to clanstvo sve zaposlene i odbija im se od plate ,dok doticni Peric trosi taj novac bez icije odluke i pravdanja.

5 8

SOS

Svasta ti znas, a ne znas da sindikalnu clanarinu ne odbija sindikat nego finansijska sluzba.

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo