Komandant NATO: Srbija najveći problem u regionu

Komandant NATO: Srbija najveći problem u regionu Izvor: Tanjug

Tokom svedočenja pred Odborom američkog Senata za oružane snage, komandant snaga NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti je rekao da je jačanje ruskog uticaja u Evropi najveći problem i na civilnom i na vojnom planu, a posebno na zapadnom Balkanu.

On je rekao da Rusija koristi odnose s čelnicima Republike Srpske za podrivanje institucija Bosne i Hercegovine.  

General Skaparoti naglasio je da Rusija pokušava da spreči evroatlantski put pojedinih zemalja u regionu i dodao da su međunarodna zajednica i SAD garant stabilnost na Balkanu.  

Kako javlja reporter Al Džazire, Skaparoti je izrazio duboku zabrinutost da nedostatak diplomatskih aktivnosti doprinosi širenju ruskog uticaja na Balkanu, a na pitanje koja je zemlja najveći problem odgovorio je Srbija.

"Na ponovni upit da li je to Srbija ili Republika Srpska, rekao je Srbija, kao država, ali uopšte srpska populacija na Balkanu", javlja Al Džazira.  

Komandant NATO je istakao da su Sjedinjene Američke Države ispustile iz vida područje zapadnog Balkana, zaključujući kako je potreban veći vojni, ali i diplomatski angažman u regionu.

Tagovi: NATO , Srbija , Rusija

Komentara 311

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

szzs

Da ne spominjem Turke..jos uvek nam nije grom zagrmeo na Svetoga Savu. Ali ga Vi izazivate stvaranjem paravojske na KiM. Tako da slobodno nam pojacajte gorcinu....Neznalice

1 2

szzs

Srbija je bila problem i Austrougarskoj i Nemackoj. Pa Vi izvolite, resite taj problem. Rasklimana masinerijo...

2 2

Istomisljenik

Verujte i meni je najveći problem. Resavam ga odlaskom.

32 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo