Knjiga "Đinđić" o viziji nekadašnjeg premijera Srbije

Petnaest godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića navršava se 12. marta. Zato je baš 15 autora i autorki napisalo tekstove o viziji nekadašnjeg predsednika srpske vlade, o tome čime je zadužio narod, ali i kako bi Srbija izgledala da je on uspeo. Tekstovi su objavljeni u knjizi koja se zove kratko – Đinđić.

Izvor: N1

U naslovu samo šest slova. Izdavač tvrdi - sadrže bezbroj značenja.

"Mladost, lepota, hrabrost, bitka, demokratija, reforma, energija, pamet, znanje, vizija, osmeh, budućnost", kaže Manojlo Vukotić, izdavačka kuća "Vukotić media". 

Vesna Mališić iz NIN-a smatra da je Zoran Đinđić "u stvari bio Srbiji stranac".

"Srbija nije razumela Zorana Đinđića, nije razumela ništa što je on radio i mislim da je razlog zbog čega smo mi danas u ovome u čemu jesmo možda upravo zbog toga što nismo uspeli da čitamo ključne poruke koje je Đinđić govorio", rekla je ona.

A delić onoga što je nekadašnji predsednik srpske vlade govorio nalazi se u spomenaru koji čine tekstovi 15 akademika, pisaca, istoričara, pravnika, novinara.

"I mi smo svi licemeri, ako celu svoju aktivnost zadržavamo na promociji jedne knjige, druge knjige, treće ploče i sastajemo se da bismo obeležili njegovu smrt, a ne radimo i ne posvećujemo ceo svoj život da ostvarimo njegovo delo", ocenio je Branislav Lečić iz Demokratske stranke.  

Ldier Nove stranke Zoran Živković se nadovezuje: "Jer, ako svi uradimo deo toga imaćemo jedan mozaik u kome će s jedne strane biti lepa Srbija, a sa druge strane Zoranov lik".  

Knjiga u ruke, objašanjavaju autori, treba da uzme svako ko želi nešto da uradi za Srbiju. Ciljna grupa pre svega su mlađi, koji o Đinđiću znaju malo ili ništa.

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dzon Galt

Jedina svetla zvezda u modernoj srpskoj istoriji je ZORAN DJINDJIC... Sve ostalo je CRNA RUPA!

44 6

Balboa

Djindjic nemačka škola Vučić nemački piun Ko ne vidi sličnost ili je lud ili laze sam sebe, da je Djindjic ziv danas bilo bi nam isto kao i sa Vučićem.

10 49

Građanka

u 2018-oj živimo bezmalo kao u 1947-oj, ne znam šta podseća na 2001-u ili 2002-u godinu; ne smatram se ni ludom, ni lažljivom, te bih volela objašnjenje

17 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo