Slučaj "Krivaja": Oslobođen ekološki aktivista Đuro Vavroš

Slučaj "Krivaja": Oslobođen ekološki aktivista Đuro Vavroš Izvor: Lična arhiva/ Đuro Vavroš

Đuro Vavroš oslobođen je pravosnažno optužbi da je kao ekološki aktivista izvršio krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća "Krivaja" doo.

On je oslobođen optužbi preduzeća "Krivaja" doo da je Vavroš narušio poslovni ugled i kreditnu sposobnost ovog preduzeća u stranom vlasništvu.

Podsetimo, Vavroš je bio optužen da je, ukazujući na pogubne posledice preoravanja hiljada sadnica drveća namenjenim za formiranje vetrozaštitnog pojasa u Krivaji, narušio poslovni ugled i kreditnu sposobnost ovog preduzeća u stranom vlasništvu, koje je preoralo sadnice.

Presude sudova (osnovnog i Višeg) u Subotici, kojima je priznato pravo ekološkim aktivistima da javno, i bez straha od odmazde investitora, ukazuju na štetne posledice njihovih aktivnosti na životnu sredinu i zdravlje ljudi, predstavljaju podstrek borcima za zaštitu životne sredine i ljudska prava da nastave dalje, hrabro i sa uverenjem da nezavisno pravosuđe u Srbiji i dalje postoji i da je u funkciji građana i zaštite prirode koja se, sve češće, nemilosrdno uništava, naveo je njegov advokat Sreten Đorđević.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

суштина

еее, Србијо! лепо је то, ал' право ? је да ли ће бити и кажњен, и кол'ко, одговорни за уништавање екологије

6 0

Sve mi smeta

A drveća i dalje nema?

6 0

веља1

Изгледа да због оваквих пресуда и страних инвеститора, Вучић хоће поново "реформисати" правосуђе.

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo