Protest u Beogradu: Institucije nedovoljno čine za žene

Protest u Beogradu: Institucije nedovoljno čine za žene Izvor: N1

Prvi Međunarodni dan žena 8. mart obeležen je 1911. godine - 107 godina kasnije Mreža žena protiv nasilja taj dan je obeležila protesnim skupom u centru Beograda, jer kažu da se prava žena ne poštuju dovoljno.

Teže se zapošljavaju, lakše dobijaju otkaz, manje zarađuju...

Kampanja protiv bele kuge, koja je nedavno započeta u Srbiji, kako kažu - uvredljiva je.

Skup je organizovala Mreža žena protiv nasilja, koju čine brojne nevladine organizacije i aktivistkinje koje se zalažu za prava žena.

Posle protesnog skupa na Trgu Republike, učesnici u protestnoj šetnji otišli su do Vlade Srbije i Ministarstva za rad i socijalna pitanja kako bi ukazali da institucije, uprkos brojnim obećanjima, nedovoljno čine za prava žena.

Detalje ima reporterka Jelena Zorić:

Izvor: N1

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Wtf

Trebalo bi neko da im javi da su drugovi Tito, Staljin, Hruscov i Lenjin mrtvi. Najveca emancipacija zena, od postanka sveta do danas, ostvarena je u zapadnom drustvu, koje ove "aktivistkinje" tako zgrozeno pljuju. Ako misle da ima negde bolje, predlazem da skoknu da Saudijske Arabije, Maroka, Alzira, Jordana, Katara i tamo se na licu mesta uvere koliko se zene postuju. A u povratku mogu da skoknu i do Severne Koreje, Kine i Indije. Sigurno ce biti prijatno iznenadjenje.

2 7

marija

I u zapadnim zemljama ženska i radnička prava su ostvarena zahvaljujući jakim levičarskim, sindikalnim borbama, svakako se nijedan vlasnik fabrike nije samo probudio jedno jutro i povećao plate radnicima, a država ženama dala pravo glasa. Levičarske borbe postoje i u kapitalističkim zemljama, i stoje iza progresa koji hvalite.

2 1

pola pola

sa jedne strane me nerviraju zaludjenice feminizmom,iz prostog razloga sto pola njih nema pojma sta je poenta bla,bla,bla ,a sa druge strane opet imamo ogroman broj femicida i Srbiji. Poznajem par zena koje rade na sos telefonima za pomoc zrtvama nasilja. Jer vi mislite da njih motivise da kao satro pomognu zrtvi? Sve do jedne su mi rekle da ih najvise motivise to sto putuju,jedu i piju po hotelima za dzabe. To nisu hoteli tipa hosteli nego ***** Beograd,od putovanja Italija,Grcka, Bol na Bracu i da ne nabrajam dalje,a novac koji se tu okrece se meri milionima eura godisnje.

2 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo