Đorđević: Izvinjavam se svim građankama zbog citata o ženama

Đorđević: Izvinjavam se svim građankama zbog citata o ženama Izvor: N1

Ministar Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izvinio se svim građankama Srbije zbog citata u kojem je ranije danas, povodom 8. marta, govorio o ženama.

"Ovim putem želim da se izvinim svim građankama Srbije, koje sam danas nenamerno uvredio pročitavši pesmu Jovana Dučića. Neoprezno citirana pesma je uvredila žene, što ni jednog trenutka nije bila moja namera", naveo je Đorđević u saopštenju.

Ministar Đorđević danas je bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije".

On je tada citirao Dučića: "Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše... Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje... Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem".

"Želim da se izvinim svim ženama koje je moj gest povredio. To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije", dodao je.

Đorđević je rekao da ostaje duboko posvećen svemu što Vlada Srbije i predsednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu i postizanju pune ravnopravnosti, što jeste jedna od onovnih vrednosi našeg društva.

Prethodno je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost ocenilo je da smatra da su citati pisca Jovana Dučića koje je danas, povodom Međunarodnog dana žena, citirao ministar Zoran Đorđević nisu primereni, da vređaju sve žene u Srbiji i nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost.

"Bez namere da ocenjujemo umetničku vrednost dela Jovana Dučića, smatramo nedopustivim da bilo ko kaže da ženu ne treba da je poštujete, da su žene sklone da se predaju i onima koji su im 'fizički nemili', da žene vole bogataše, jer su one sirote ili, pak da se žene pametnih boje, a da podležu jačem umesto lepšem i umnijem", navelo je Koordinaciono telo.

Izvor: Tanjug

Komentara 154

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milja

Ja mu ne zameram , gledajući Happy i Pink ,parove zadrugu ,farmu ... možda čovek ima loše iskustvo. Da je više proučavao Dučića znao bi da je bio negativan prema ženama - razočaran. Ali ne ljutimo se ...možda misli da je rekao istinu a sad se izvinjava BLJAK...

4 1

Duki

Kako samo zrači inteligencijom

14 0

Dostana

Ne primam izvinjenje!

17 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo