Preduzeća u vlasništvu žena najviše zarađuju u Sloveniji

Preduzeća u vlasništvu žena najviše zarađuju u Sloveniji Izvor: Shutterstock

Najveći uticaj na domaću privredu imaju žene iz Slovenije, zatim Mađarice, Austrijanke i Nemice, pokazalo je danas objavljeno istraživanje kompanije Bisnode koja se bavi obradom poslovnih podataka i analizama.

Istraživanje je sprovedeno u 11 zemalja i u toj grupi su i Hrvatska, Poljska, Srbija, Sovačka, Švajcarska, Češka i Norveška.

Procenjivan je udeo preduzeća u vlasništvu žena, udeo broja zaposlenih u preduzećima sa ženskim vlasništvom u odnosu na ukupan broj zaposlenih, udeo prihoda tih preduzeća u odnosu na ukupni prihod i udeo profita u odnosu na ukupan profit u privredi.

Emisiju InfoBiz gledajte ponedeljkom i četvrtkom od 18.45

U Mađarskoj je, kako je utvrđeno, najviše preduzeća u vlasništvu žena dok u odnosu na ukupnu privredu najviše prihoda i profita ostvaruju preduzeća sa ženskim vlasništvom u Sloveniji, čiji je profit u proseku veći nego u preduzećima u vlasništvu i za devet odsto veći od proseka slovenačke privrede.

U Norveškoj je zaposlenost u preduzećima u vlasništvu žena 21 odsto iznad proseka privrede. U Austriji preduzeća u vlasništvu žena u proseku ostvaruju 13 odsto više prihoda u odnosu na prosek privrede.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Major

To je ta rodna ravnopravnost za koju se žene bore!

1 0

Deka

Lako je ženama.

24 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo