Mihajlović o zakonu: Vreme je da Brnabić preseče

Mihajlović o zakonu: Vreme je da Brnabić preseče Izvor: N1

Ne propuštam priliku 8. marta da ukažem na to da je vreme da premijerka Ana Brnabić preseče i da odluči da li će žene u Srbiji da dobiju veća prava ili ne, a na kraju, pošteno je da jedna žena donese odluku o tome, navela je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović povodom Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

"Posle nekoliko godina velikog rada, konačno dobili jedan moderan, evropski Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti. Imamo zakon koji ima veliku podršku našeg društva. Imamo nacrt zakona koji Vlada treba da prihvati i uputi ga Skupštini na usvajanje, ali koji više od šest meseci čeka kod ministra rada i socijalne politike", napisala je Mihajlović na Fejsbuku.  

Ona je navela da stalno apeluje na to da svi treba da prijave nasilnike i upozorila i na kršenje prava žena kada je reč o rađanju.

"I znam da u ovoj borbi nisam sama. I nijedna žena nije sama. Okrenite se oko sebe. Tu su žene koje se svaki dan bore za iste uslove kao što ih imaju i muškarci. Sa nekima radimo, kao što ja radim sa Jadrankom, Nelom, Slavicom... Nekima ni ime ne znamo, ali znamo da daju svoj doprinos. Jer poruka nije samo borba i bunt, poruka je: 'Ujedinimo se'", navela je ona.  

Mihajlović dodaje da Osmi mart nije ni cvet, ni poklon, ni odlazak u restoran, već simbol za veća prava žena.

"A za ova prava moramo se boriti zajedno, svakog dana, a ne samo 8. marta", navodi na Fejsbuku Zorana Mihajlović.

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vojvođanin

Zorana je zakon!! Sva podrska iz Vojvodinu za gospodju!!!samo napred

6 2

Nema se vremena za periferiju

Bavi se digitalizacijom žena!

4 1

marta

Pitanje zaZ M, zašto je u bankama zbranjena proslava osmog marta?

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo