Obezbeđivali lažna dokumenta pripadnicima Zemunskog klana

Obezbeđivali lažna dokumenta pripadnicima Zemunskog klana Izvor: N1

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Bore Gligića i Igora Milanovića, državljana Srbije koji se terete da su u najmanje 50 slučajeva pripadnicima kriminalnog miljea iz Srbije, Crne Gore i Bugarske, medju kojima i pripadnici "Zemunskog klana" obezbedili lažna dokumenta.

Oni se terete da su u okviru organizovane kriminalne grupe krali identitete građana i omogućili osobama iz kriminalnog miljea izradu nezakonitih ličnih dokumenta BiH.

"Tako su pripadnicima kriminalnog miljea iz Srbije, Crne Gore i Bugarske, medju kojima i pripadnicima tzv. Zemunskog klana omogućili lažne identitete u najmanje oko 50 slučajeva", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Gligić i Milanović se terere da su zajedno sa drugim pripadnicima organizovane kriminalne grupe, pronalazili podatke o državljanima BiH koji već dugo ne žive u toj zemlji i koji nisu podnosili zahteve za lične dokumente BiH, kako bi zloupotrebili njihov identitet.

Oni su tako omogućili osobama iz kriminalnog miljea lažni identitet, kako bi se mogli skrivati od policijskih organa i putovati preko granice izbegavajući raspisane poternice za njima.

Gligić i Milanović su otkriveni u akciji pravosudnih i bezbednosnih organa BiH kodnog naziva "Papirus", a falsifikovani lični dokumenti su poništeni i stavljeni van snage.

Optuženi se terete za krivična dela organizovanog kriminala, falsifikovanja isprave i overavanja neistinitog sadržaja.

Optužnica je prosledjena Sudu BiH.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bravo

O Boze, pa dokle vise kada ce se uljuditi ti Srbi?

9 6

Carson

I gde god je kriminal, zna se, odavno poznati policiji ili bili pripadnici policije. Dr Stefanoviću, que vadis?

31 1

Sta Bi Bilo Kad Bi Bilo

Lepo pise...mada mi i znamo..gde god je neki problem tu su srbi.

28 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo