Brnabić: Uvećanje plata i penzija neće biti politička odluka

Brnabić: Uvećanje plata i penzija neće biti politička odluka Izvor: N1

Odluka o povećanju plata i penzija neće biti politička, niti ćemo dozvoliti da ugrozi makroekonomsku stabilnost, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je za Blic od četvrtka rekla da je godina počela dobro u pogledu ekonomskih pokazatelja, ali da treba biti oprezan, jer su prošla tek dva meseca.

Prema Brnabić, vlada mora da uspostavi povoljniji poslovni ambijent, olakša procedure i smanji birokratiju da bi Srbija zabeležila privredni rast od 3,5 odsto i više od tog procenta.

On smatra i da se politika subvencija ne sprovodi selektivno već po jasnim pravilima.

"Razmišljamo o tome da se tu možda i neke stvari menjaju i da se ne subvencionišu samo radna mesta, već i oni koji, pored radnih mesta, donose i inovacije", objasnila je Brnabić.

Tagovi: plate , penzije , Ana Brnabić

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ne mogu Ana je tu...

Ahaha,ako ti tako kažeš... .

5 0

WW

Neće biti politička, već Vučićeva, kada bude, ako bude, kada mu odobri njegova prijateljica Anđela, kako Vučić zove Angelu Merkel.

1 0

Gadno vreme

Priča o povećanju plata i penzija poćela u izbonoj kampanji pa fo toga neće doći u ovoj godini. To je priča za malu decu. Kada će Blafa da usvoji predlog fiskalnog saveta da se ukine zakon o smanjenju penzija pošto je svrha stabilizacije ostvarena? Kads će da odbl(lokiraju Ustavni sud i dozvole mu da donese odluku o ukidanju tog neustavnog zakona? Zašto i dalje premijerko pljačkate 750.000 penzionera zbog smanjenih penzija, a sve penzionere zbog toga što ne date da se penzije uskladjuju sa rastom plata i rastom inflacije? Vreme je da počnete poštovati Ustav i propise o penzijama

9 115

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo