Šerbedžija demantuje da se nudio da igra u filmu o Jašariju

Šerbedžija demantuje da se nudio da igra u filmu o Jašariju Izvor: PIXSELL/Davor Visnjic

Proslavljeni svetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je danas, kao običnu laž, medijske napise da se nudio "nekom mladom albanskom filmskom režiseru" da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

"Povodom napisa u Telegrafu, a verovatno i u još nekim novinama, koje nisam čitao, jer sam u Los Anđelesu, gde snimam jednu TV seriju i nemam vremena da se bavim medijskim spletkama, da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž", poručio je Šerbedžija.

On je u pisanoj izjavi ocenio da je to pokušaj tog mladog režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući njegovo ime.

"Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da poveruje da bih ja takvu ponudu prihvatio", naglasio je Šerbedžija, kome je, ipak, drago "što je većina srpske štampe pravilno procenila tu priču".

Tome mladom filmskom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmija, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih...I da ih sve nosim u srcu i svom pamćenju, ne samo kao veličanstvene umetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi, istakao je Šerbedžija.

"Ako želi da se bavi pravom umetnošću, taj mlađahni filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umetnik", naglasio je Šerbedžija.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rade Srbine

Rade Srbine

3 2

Duda

Bravo Rade, pa kako moze neko ko je gradjanin sveta drugacije ako ne ovako, jos jednom bravoooo.

32 3

Ćominjo

Šteta što Miki Manojlović ne liči na Jašaraija!?

19 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo