Lidl zapošljava hiljadu ljudi, evo u kojim gradovima

Lidl zapošljava hiljadu ljudi, evo u kojim gradovima Izvor: Reuters/Arnd Wiegmann

Kompanija Lidl Srbija u petak raspisuje konkurs za zapošljavanje više od hiljadu prodavaca u gradovima širom Srbije.

Diskontni lanac operativno poslovanje u Srbiji će početi tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica, navodi se u saopštenju.  

Lidl će otvoriti konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.  

"Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu 'svaki minut se plaća'", piše u saopštenju.

Dodaje se da navedeni konkurs nije i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

"Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem“, poručila je Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija.  

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta. Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.

"U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Lidl svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku.

Tagovi: lidl , posao , konkurs

Komentara 75

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Realista

Zanimljivo je da su u uslovima konkursa vide samo obaveze buducih radnika ali se nigde ne navode obaveze poslodavca - sto dovoljno govori o ozbiljnosti celog postupka.

5 8

Marijeta Bogdanovic

U Jagodini jos nije napravljen zbog svadje oko podele plena sa TATOM.Suska se o plati od 500€ !U Sloveniji bila i videla da suva prsuta kosta 60€ 5kg ,a crne maslinke u tegli od oko 750g 2€ .maslinovo ulje 6€.kod nas sve ovo mnogo skuplje!

8 3

dara

U Hrvatskoj su 2. najpoželjniji poslodavac u sektoru trgovine

8 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo