Zatvori

Ćebić: Problem opozicije - stranke vode oni koji su izgubili

Novinar nedeljnika Vreme Radoslav Ćebić izjavio je u Novom danu, komentarišući rezultate beogradskih izbora, da je najveći problem Demokratske stranke (DS) i opozicije generalno to što ljudi koji su izgubili vlast 2012. godine i dalje vode te stranke.

Izvor: N1

"Ako si jednom bio tako poražen, teško da ćeš se vratiti s istim ljudima na vlast", ocenio je on.

Ćebić je konstatovao činjenicu da je DS ostala prvi put ispod cenzusa u Beogradu, ali da je teško proceniti da li se nazire kraj same stranke.

"Dugo idu iz poraza u poraz", rekao je Ćebić uz opasku da je DS uspevala da opstaje i nakon promena lidera.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje ostavku lidera demokrata Dragana Šutanovca, Ćebić kaže da bi to bilo logično, ali da se ne bi iznenadio da se to i ne desi.

"Pretpostavljam da hoće jer DS ima tu vrstu tradicije da onaj ko izgubi izbore daje ostavku", kaže on.

Ćebić ističe da je glavni argument nekih glasača u korist Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića: "Pa, Vučić nešto radi".

"Što je Vučić više na nekoj funkciji on se bavi nižim funkcijama što se tiče izbora. Ne bih se iznenadio da on bude nosilac liste za izbore u mesnoj zajednici. On učestvuje u svakoj kampanji, on to zaista voli. Zna kako se kampanje rade i stalno je u kampanji", smatra Ćebić.

Prema njegovoj oceni, Vučiću su svaki izbori "bitka na život i smrt". 

Povodom spekulacija o rekonstrukciji Vlade Srbije, Ćebić kaže daće odluku doneti Vučić, a ne premijerka Ana Brnabić.

"Vučić stalno voli da je u nekoj vrsti kampanje, da je neka nova tenzija i stalno voli da ima neki novi početak. Tad se manje radi, a mnogo se priča", zaključio je Ćebić.

Komentara 79

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Aja Vasil

ja mislim da bi trebalo bojkotovati sns i vučića u svim normalnim medijima, ne pominjati ga po imenu, nikoga od ministara, samo "predsednik SRbije" ili "ministar privrede"... izveštavati o svemu ali bez imena i bez pominjanja te stranke, ne znam, jednostavno izopštiti ih...

33 65

Милијан

Само да се подсетимо да је Александар освојио 'апсолутну власт' у престоници са 22% од уписаних бирача. А ви како хоћете. Ако то нема везе са присутнима - извин'те. :)

37 52

sasa

naravno da ima veze sa prisutnima. ali, ima veze i sa jos jednom stvari: broj stanovnika beograda 1.9 miliona, broj glasaca 1,65 miliona. ko mi dokaze da je maloletnih u bgdu samo 250-300 hiljada, ja ga odvedem na kolace, bozu, baklave, cevape... dakle, mi u stvari NE ZNAMO koji je procenat biraca zaista izasao. mislim da se ovde pojavilo bar 300 hiljada nepostojecih clanova birackog spiska. tako da, krivci jesu prisutni, a li je kriminal iza izbora u srbiji, tako da tu nesto jako ne stima.

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo