Južnoafričkom triatloncu pokušali da odseku noge testerom

Južnoafričkom triatloncu pokušali da odseku noge testerom Izvor: Tanjug/B-Active Sports/ Jethro Snyders via AP

Nepoznati napadači ozbiljno su povredili jednog od najboljih južnoafričkih triatlonaca, nakon što su testerom pokušali da mu odseku obe noge, saopšteno je.

U saopštenju se navodi da je dvadesetsedmogodišnji Mhlengi Gvala podvrgnut operaciji, posle napada koji se juče ujutro dogodio u Durbanu. On je biciklom išao na trening sa još jednim triatloncem Sandileom Šangeom, kada su ga zaustavila trojica muškaraca.

Šange je rekao da je Gvala mislio da su oni pljačkaši, ponudio im je mobilni telefon, bicikl i novac, ali su ga oni odvukli pored puta i počeli da mu seku nogu testerom.

Kako je rekao, "testera nije bila mnogo oštra" pa se zaglavila u Gvalinoj kosti.

"Kada su videli da se zaglavila, prešli su na drugu nogu", dodao je on.

Napadači su ubrzo odustali i pobegli, a prema izveštaju iz bolnice, triatloncu je ozbilno povređen desni skočni zglob, oštećeni su mišić, nervi i kost.

Čelnik atletskog saveza Denis Džekson rekao je da je dobro što su napadači promašili glavnu arteriju i naveo da su hirurzi uvereni da će Gvali spasiti nogu. On je rekao da su napadači govorili stranim jezikom koji Gvala nije mogao da razume.

Nije poznato zbog čega je Gvala napadnut.

Gvala je postao jedan od najboljih južnoafričkih sportista nakon što se 2015. godine izlečio od zavisnosti od alkohola i droge i predstavljao je zemlju na brojnim međunarodnim takmičenjima.

Ministarstvo sporta Južne Afrike saopštilo je da je napad na "zvezdu sporta" potpuno neprihvatljiv i da je policija pokrenula istragu.

Tagovi: Južna Afrika , noge , napad

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bozza

Neki ekstremni rival platio klipanima da ga osakate. Rivalstvo lako prelazi granicu bolesti

0 1

Samo Bahato

Pouka klincima, ne ostajte dužni dileru i zelenašu.

9 2

Komentari Se Ne Objavljuju

Ljudi....tzv.najinteligentnija i najpametnija vrsta... eto to je. Nijedna zivotinja to svojoj vrsti (a ni drugoj )to ne bi uradila.

10 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo