Časopis NME prestaje da izlazi u štampanom izdanju

Časopis NME prestaje da izlazi u štampanom izdanju Izvor: Promo

Britanski muzički časopis NME, koji je oblikovao muzički ukus nekoliko generacija, prestaće da izlazi u štampanom izdanju.

Izdavač Tajm (Time Inc. UK) saopštio je da će se "fokusirati u investiranje za dalje proširenje digitalne publike NME".

Poslednje štampano izdanje će se pojaviti u petak.

Osnovan 1952. godine kao New Musical Express, časopis je postao ključno štivo za obožavaoce, ali i poželjna platforma za muzičare kroz vremena bitlmanije, progresivnog roka, panka, indi roka i drugih pravaca.

Vest o ukidanju štampanog izdanja izazvala je nostalgična osećanja čitalaca časopisa, ali i grupa od koji su mnogi tvitovali slike omiljenih naslovnih strana s heštagom #RIPNME.

Muzičar Bili Breg je naveo da je njegova ambicija na početku karijere bila da snimi album, ima turneju u Americi i da bude na naslovnoj strani Nju mjuzikal ikspresa.

Tagovi: NME , časopis , muzika

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

rock ola

I dan danas cuvam NME nekih 20-tak kom. iz slavnih 71-72. Onaj veliki format.

0 0

true-to-you

Prvo je otisao Melody Maker a sad i NME, R.I.P. ps. ENEMY tj. NME, secam se, nije bio nesto profesionalan u periodu 1992-2004 kada je bio u sukobu sa Morrisseyem oko union jack zastave.

2 0

Kultni NME

NME je svakako kultni casopis,toliko je dobrih umetnika prikazano kroz njega,i razni intervjui... Svaki dan odem po par puta na njihov website i procitam svasta dobro,a i odkad se pojavio Oasis,50 % vesti je vezano a njih,ali to ne zameran jer je i meni samom Oasis bend zivota. No,nervira me sto poslednjih godina,objavljuju intervjue i recenzije shit*y pop "bendova" i "muzicara",znate na sta mislim,ne ide da prikazuju Rihannu a prikazivali su Oasis,Blur,Suede,Pulp... , ali dobro prikazuju oni i dalje indie/alternative muziku,no ja bih bio saglasan da se ugasi ternutno jer je godinama sve losiji,a da je kao pre 20 godina voleo bih da traje jos puno,puno godina... Sve u svemu,ostavio je traga u muzickom novinarstvu...

8 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo