Koncert Beogradske filharmonije posvećen uspomeni na Đinđića

Koncert Beogradske filharmonije posvećen uspomeni na Đinđića Izvor: Reuters

Beogradska filharmonija održaće u petak, 9. marta, koncert posvećen uspomeni na premijera Zorana Đinđića koji je ubijen pre 15 godina ispred zgrade Vlade Srbije.

Beogradska filharmonija će pod upravom dirigenta Kristijana Mandeala nastupiti zajedno sa kontrabasistom Filipom Savićem koji će biti u ulozi soliste.

Pored Mocartove Serenade i jednog od najpopularnijih dela do sada - Dvoržakove simfonije "Iz Novog sveta", ljubitelji kontrabasa će imati nesvakidašnju priliku da uživaju u ovom instrumentu, u Vanhalovom Koncertu za kontrabas i orkestar.

"Svaki nastup pred svojim orkestrom, na sceni na kojoj sam odrastao kao orkestarski muzičar, ima težinu i lepotu prvog poljupca sa devojkom. U petak ću se prisetiti kako sam pre desetak godina istom kompozicijom zaokružio svoje školovanje na Visokoj školi za muziku u Hamburgu, Vanhal je bio deo mog završnog ispitnog repertoara. Nadam se da sada imam nešto zrelije i još lepše da donesem publici na Kolarcu“, rekao je Filip Savić koji je za dvadeset godina karijere u Beogradskoj filharmoniji, od jednog od najmlađih članova orkestra došao do vođe grupe kontrabasa.

Kako je izgledala muzika za zabavu ali u osamnaestom veku, Filip će takođe prikazati u Mocartovoj Serenadi noturni zajedno sa kolegama u okviru kvarteta uz pratnju ostalih filharmoničara. Kruna koncerta je jedan od najvećih hitova klasične muzike - Dvoržakova Simfonija "Iz Novog sveta", prvo delo koje je kompozitor komponovao u Americi.

Snimak čuvene kompozicije je bio pušten prilikom sletanja Nila Armstronga na mesec i sreće se u brojnim filmovima, između ostalih u Kusturičinom "Podzemlju".

Koncert koji će Beogradska filharmonija održati u petak, tradicionalno se posvećuje uspomeni na premijera Zorana Đinđića.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči početka, odnosno od 19 h na blagajni Kolarca.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Izabela

BF LICEMERI!

2 2

Majkič

Nikad te prežaliti i zaboraviti ne mogu!Nije te zaslužio ovaj narod,uzalud si izgubio život!Nijednom političaru više nisam i neču verovati !

4 0

ADAM

Sve sto je on pokusavao da uradi, ovaj narod je odbacio. To je upravo dokazao na proteklim izborima i zato i ne zasluzuje da zivi bolje nego sto (u proseku) i zivi.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo