Lekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate

Lekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate Izvor: Pixabay / Ilustracija

Lekari u Kanadi su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem kako bi profitirali pacijenti i nedovoljno plaćene kolege.

Preko 700 kanadskih lekara, među kojima je 213 onih opšte prakse i 184 specijalista, potpisali su otvoreno pismo u kojem su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarala njihova udruženja.

Da, dobro ste pročitali, svi su se ti ljudi usprotivili bogatijim ličnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

"Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih zdravstvenih radnika, suočene s vrlo teškim radnim uslovima. Takođe, zbog drastičnih rezova proteklih godina, ali i centralizacije moći u Ministarstvu zdravstva, stradali su pacijenti, kojima je uveliko otežan pristup potrebnim zdravstvenim uslugama", napisali su između ostalog lekari iz Kvebeka, površinom najveće pokrajine u Kanadi.

U otvorenom su pismu zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem, naravno upravo kako bi se olakšale muke drugima.

"Želja nam je da ispunimo potrebe naših pacijenata bez toga da se radnici u zdravstvu iskorišćavaju do krajnjih granica", naveli su.

Prosečna lekarska plata u Kanadi iznosi 260.924 dolara, s naglaskom na to da je reč o bruto iznosu iz kog valja izdvojiti poreze i troškove rada.

Tagovi: Kanada , lekari , zdravstvo , plata

Komentara 71

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Neocortex

Ovo kao izmišljene vesti iz Top Liste Nadrealista.

33 1

Kameni Bagrdan

Dobra preporuka za Kanadu, mene lično oduševljava njihova skrivena kamera vidi se odlično kakva divna nacija, blag pitom nasmejan srećnici.

22 1

Dokror

Što ne živim i ja u Kanadi pa da se bunim što je povećana. Prosečna plata od 220 000 dolara je više nego velika i slažem se sa njima.

18 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo