Zaharova: Moskva očekuje saradnju sa beogradskim vlastima

Zaharova: Moskva očekuje saradnju sa beogradskim vlastima Izvor: AFP/YURI KADOBNOV

Moskva računa na razvoj svestrane saradnje sa vlastima u Beogradu nakon proteklih gradskih izbora, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je rekla da su izbori "protekli u skladu sa srpskim zakonodavstvom i demokratskim procedurama".

"Mnogobrojni posmatrači, među kojima je bilo i šest predstavnika Ambasade Rusije u Beogradu nisu zabeležili bilo kakve značajne nepravilnosti", kazala je ona.

Zaharova je navela da je vladajuća Srpska napredna stranka u gradskoj skupštini dobila 64 mesta od 110, a njen koalicioni partner Socijalistička partija Srbije osam mandata.

"Moskva računa na razvoj svestrane saradnje sa novim vlastima srpske prestonice", rekla je portparolka ruskog MIP-a u uvodnom izlaganju o najvažnijim medjunarodnim političkim pitanjima, pre novinarskih pitanja.

Izvor: Reuters

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Olivera

Sa Moskvom saradnja je odliučna,a i u daljem periodu saradnja će se nastaviti.

88 5

Lila

Gospođo, molim vas pojasnite šta znaci ta saradnja. Da li bi Beograd i Moskva trebalo da se pobratime, ili da se na celo beogradske vlade postavi, Nenad Popovic, ili Karic, ili Vulin....

9 151

Lolita

Ziveo Navaljni!

11 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo