Španović u Beogradu: Konačno sam sazrela za zlato!

U Atletskoj dvorani u Beogradu održan je svečani doček svetske dvoranske šampionke u skoku u dalj Ivane Španović. Ona je bila i na prIjemu u Predsedništvu Srbije, dva dana nakon što je trijumfovala na Svetskom prvenstvu u Birmingemu. Tamo je stigla do svog prvog svetskog zlata, čime je ušla u istoriju srpske atletike kao prva šampionka planete.

Izvor: N1

Srpska atletičarka rekla je da bi lično bila veoma nezadovoljna da na dvoranskom prvenstvu sveta u Birmingemu nije osvojila zlatnu medalju u skoku udalj.

"Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali. Stvarno tako mislim, posle toliko uspešnih i manje uspešnih takmičenja na Svetskim prvenstvima konačno sam uspela. Ovo je bilo takmičenje gde bih se posle devet osvojenih medalja lično osećala vrlo nezadovoljno da nisam uspela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela da se borim za zlato", rekla je Ivana Španović na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ivana španović Izvor: N1

Španović ističe da joj je u takvoj situaciji preostalo jeidno da se koncentriše na samo takmičenje.

"Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvim da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svetskoj listi".


Komentara 38

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Balboa

Poklonices je?

2 0

Ivan

Ne mogu da verujem da se narod ovoliko opterecuje skakacicom u pesak.Evo 2 dana koji god portal otvorim ova devojka udarna vest. Svaka joj cast ali nas postedite vise, dajte joj penziju, nagradu, stan, auto posto joj drzava nije vec dovoljno dala, a doktorima koji operisu dnevno do 5 puta dajte platu 600€. Posle se cudimo sto su nas bombardovali.

19 5

Palanka

Pinki je video Tita!

25 2

* Sva polja su obavezna