Šapić: Termin "opozicija" kao neka formalna organizacija

Šapić: Termin "opozicija" kao neka formalna organizacija Izvor: N1

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da će grupa građana koju je predvodio na izborima za Skupštinu Beograda, nastaviti da deluje "apsolutno samostalno" i u narednom periodu.

"Da smo hteli da se udružujemo sa nekim, mi bismo to uradili pre izbora. Naš način delovanja i u budućnosti ostaje samostalan, otvoren za razgovore sa svima jer razgovor je osnovno sredstvo u ovom poslu. Bez ikakvog iskazivanja međusobne mržnje i netrpeljivosti", kazao je Šapić za izdanje lista "Danas" od utorka.

Upitan da li bi grupa građana koju je predvodio prihvatila poziv lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića na ujedinjenje "građanske, proevropske opozicije", Šapić je ocenio da se termin opozicija koristi "kao da je to neka vrsta formalne organizacije".

"To što mi nećemo biti sastavni deo aktuelne vlasti ne znači da imamo jednake programe za razvoj Beograda. Svako od nas ima svoj način borbe, komunikacije i delovanja na političkoj sceni", kazao je Šapić.

Komentara 52

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mandora

Prvo, čestitam Šapiću. On je, evidentno, apsolutni pobednik izbora. Svi drugi su išli u koalicijama dve do n partija. Ako izostavimo botovske komentare, nisu mi jasni mnogi komentatori. Šta ujedinjena opozicija može da uradi, s obzirom na to da su svi zajedno osvojili manje glasova od SNS-a? Opozicioni pokreti i partije treba jasno da definišu svoje programe i da se međusobno ne napadaju. Na ovim izborima Šapića su napadali i pozicija i opozicija, bojkotovali su ga i pozicioni i opozicioni mediji. Pozitivni komentari o njemu su se prenosili kao epska narodna poezija, od usta do usta. Pri tom je čovek na prethodnim opštinskim izborima ostvario merljiv rezultat u najvećoj opštini u Srbiji. Kad je najavio da se kandiduje za gradonačelnika, nisu ga podržali ni Janković, ni Jeremić, koji su čekali mesec dana da se odluči Đilas. Sve je to legitimno, ali je čudno da se kritikuje Šapić za samostalni nastup, a ne Jankovic, Đilas, Jeremić...koji ga nisu podržali.

2 1

Grizman

Da nije Đinđić ujedinio 19 stranaka još bi Milošević vladao. Svi ovi što su prešli cenzus i oni što nisu su razbijači DS - a plus Vesić i preletači u SNS.

8 2

duda

Ne mogu verovati koliko verujete ovom coveku...pa prvi saradnik njegov je iz Sns.

22 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo