"Promenili smo odnos Evrope i sveta prema Srbiji"

"Promenili smo odnos Evrope i sveta prema Srbiji" Izvor: Ministarstvo omladine i sporta

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i Omladinskog pozorišta DADOV u "Domu omladine" Beograda održana je prva prezentacija „U čast Evropskim univerzitetskim igrama 2020“ koje će se odigrati u Beogradu.

U sali "Amerikana" bili su prisutni ambasadori zemalja koje će se 2020. godine takmičiti u Beogradu, mnogobrojni predstavnici medija, mladi sportisti i predstavnici većine sportskih saveza Srbije.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da bi baza srpskog sporta trebalo da bude upravo na Univerzitetu.

"Želim vam uspešne Evropske univerzitetske igre, da maksimalno iskoristite potencijale i kapacitete ovih igara, da steknete nove prijatelje, i naravno, da pobeđujete i osvojite što više medalja. Želim vam da budete šampioni i gostima pružite gostoprimstvo po kojem je Srbija poznata. Uspeli smo da promenimo odnos Evrope i sveta prema Srbiji, i u poslednje četiri godine širom smo otvorili vrata naše zemlje kad je reč o organizaciji velikih takmičenja. Dobili smo poverenje svih međunarodnih sportskih organizacija i sada, posle organizovanja velikih međunarodnih takmičenja, smatram da bi kruna našeg sporta trebalo da bude upravo u svojoj bazi - na Univerzitetu. Uživajte, budite sjajni, osvajajte medalje na takmičenjima i predstavite Srbiju u najboljem svetlu," poručio je Udovičić mladim sportistima.

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, prof. dr Siniša Jasnić najavio je da će se sportisti na Evropskim univerzitetskim igrama 2020. godine takmičiti u najvećem broju sportova do sada, u njih čak 25.

"Polako podižemo atmosferu pred Evropske univerzitetske igre 2020, i današnja prezentacija bila je način da svim prisutnima približimo atmosferu i energiju Igara. Možemo da najavimo da očekujemo i rekordan broj učesnika u Beogradu - više od 6.000 sportista s više od 500 evropskih univerziteta koji će se nadmetati za medalje. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, i siguran sam da ćemo u tome i uspeti jer Beograd je grad koji voli sport i radovaćemo se svakom gostu," rekao je Jasnić.

U foajeu "Doma omladine" Beograda posetioci su uživali u tematskoj izložbi fotografija zemalja učesnica takmičenja dizajnerke Irene Muhar, dok su u sali "Amerikana" gromoglasnim aplauzima pozdravili spektakularan umetnički program koji su priredili članovi Omladinskog pozorišta DADOV, plesna trupa Milana Gromilića, orkestar Uroša Rankovića, pevači Dušan Svilar, Bojana Stojmenov, Zoran Živanović Hoze i operska primadona Jadranka Jovanović.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lolita

Pa Goran Svilanovic izjavio malo pre NESTO SASVIM SUPROTNO, a ja njemu verujem!

2 0

Jeste ali...

U negativnom smislu .

24 0

Nebojsa Vracar

Aj ne mlati Boga ti!

20 0

* Sva polja su obavezna