Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa

Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa Izvor: N1

Preliminarni rezultati beogradskih izbora koje su objavili IPSOS i CESID pokazuju da su samo četiri liste prešle cenzus od ukupno 24 koje su učestvovale na izborima.

IPSOS je saopštio da je na osnovu 99,4 odsto uzorka, lista "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd" osvojila je 44,9%, lista "Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" osvojila 18,8 procenata, lista "Aleksandar Šapić – Gradonačelnik" 9,3 procenata i lista oko SPS-a 6,1 odsto.  

To bi značilo da je lista oko SNS-a osvojila 63 odbornička mandata, Đilas 26 mandata, Aleksandar Šapić 13 mandata i koalicija oko SPS-a osam mandata.

Ostale liste nisu prešle cenzus.

Koalicija Dveri i pokreta Dosta je bilo osvojila je 3,8 odsto glasova, Ne davimo Beograd 3,5 procenta, radikali 2,4 procenta, lista oko Demokratske stranke 2,1 procenta, lista "Ljubiša Preletačević Beli" osvojila je 2,3 odsto dok je DSS osvojila 1,1 odsto glasova. Ostali učesnii su ispod 1 procenta osvojenih glasova.

Ipsos 99,4 SVI bg2018 izbori Izvor: N1

Cesid je na osnovu 88 obrađenih glasačkih mesta saopštio da je lista oko SNS-a osvojila 45,1 odsto glasova, Dragan Đilas 18,9% , Aleksandar Šapić 8,5% i lista oko SPS-a 6 procenta.

Prema podacima Cesida, izlaznost je bila 51%.

I prema rezultatima misije CRTA, samo četiri liste su prešle cenzus.

Na osnovu 81 odsto obrađenog uzorka najviše glasova birača osvojila je lista "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd"  44,9 odsto. Na drugom mestu je lista prevođena Draganom Đilasom 19 odsto, Aleksandar Šapić - 8,8 odsto,  koalicija SPS i Jedinstvena Srbija  sa 6 odsto. 

Izlaznost je 50,8 odsto.

CRTA 81% bg2018 Izvor: N1

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je da je, prema 18,6 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno 12,97 odsto biračkog tela, lista oko Srpske napredne stranke osvojila je 46,26 odsto glasova birača.

Lukić je, na konferenciji za novinare, rekao da je na  osnovu obrađenih 214 biračkih mesta lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije osvojila 6,35 odsto glasova, a grupa građana Aleksandar Šapić je dobila podršku 8,25 odsto birača. Lista koja je kandidovala Dragana Đilasa za kandidata dobila je podršku 18,09 odsto glasova i Inicijativa Ne davimo Beograd 3,27 odsto, rekao je Lukić i naveo da je izborni dan protekao "u najsavršenijem miru".

Komentara 282

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Konza

Beograde,razocarali ste Srbiju.

10 4

Bane

Pa, da "teško" je bilo posvađati Beograd sa Srbijom... Svi koji misle da su mnogo drugačiji od Beograđana, neka pogledaju sadašnje i ranije rezultate BILO GDE u Srbiji i vide koliko zapravo izlazi glasača na izbore. Sve malo preko 50%, od čega izuzetno ucenjivačko-organizovani SNS uzima isto oko 50%, što je zapravo četvrtina. I zato im i nije teško da ucene/organizuju/zavedu te preostale jadne ljude koji ne umeju ili nemaju kud i kako. Ostatak: jedan deo ne želi da učestvuje u ovim bizarnim uslovima, što opozicija ne kapira. Samo kapira "Joj kad bi ušli". Drugi deo ne može ili je sabotiran. Ajd zbog bolesti, iz ogromnog straha od okruženja i slično. Ali ako živiš/radiš u inostranstvu i nisi se odjavio odavde jer ti mrsko zbog dokumenata, pa ti još mrsko da doputuješ na izbore, to je već poveći problem odnosno jedan od razloga. A vidiš, Dodik je mogao da dođe.

9 1

Stevan Čiča

Izabrali ste sad patite!

12 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo