Stefanović: Legitimno voditi evidenciju svojih glasača

Stefanović: Legitimno voditi evidenciju svojih glasača Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Potpredsednik Srspke napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je večeras, posle zatvaranja biračkih mesta, da će prema procenama te stranke izlaznost na izborima za gradske odbornike u Beogradu biti oko 52 odsto. Rekao je i da je legitimno voditi "evidenciju o izlaznosti".

"Ovo je bio dobar dan u kojem je bilo mirno, uz poštovanje demokratskih procedura i treba čestitati građanima koji su izlašli na izbore", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Gradska izborna komisija u Beogradu nije dosad primila nijedan prigovor.

"Izbori su i u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu protekli mirno, uz manje nepravilnosti, a GIK do sada nije primio nijedan zvaničan prigovor ni od koga", kazao je.

Izbori u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu su protekli mirno, uz možda neke manje nepravilnosti, rekao je Stefanović.

Upitan o tvrdnjama Crte o nepravilnostima, odnosno paralelnim evidencijama birača, on je rekao i da je potpuno legitimno da se na biračkim mestima vodi evidencija o sopstvenim glasačima i da se to "zove siguran glas".

"Ljudi koji vode evidencije imaju pravo da vode evidenciju o izlaznosti", kazao je Stefanović.

Stefanović je izjavio da je izborima u Beogradu prisustvovao veliki broj kontrolora, kao i da ih prate predstavnici diplomatskog kora.

Prema njegovim rečima, američki ambasador Kajl Skat prati izbore, što je "potpuno normalno".

"Mislim da će predstavnici američke ambasade prisustvovati brojanju glasova na dva biračka mesta. Apsolutno smo otvoreni za saradnju i ponosni na demokratiju u Srbiji", izjavio je Stefanović.

On je rekao i da se SNS na izborima borio idejama, onim što su uradili i onim što će uraditi u naredne četiri godine, ali da su svi bili svedoci moći tajkuna koji su bili kandidati za odbornike Skupštine grada.

Stefanović je kazao da se moć tih tajkuna ogledala u odredjenim medijma gde je brutalno vodjena kampanja protiv predsednika SNS-a Aleksandra Vučića u danu izborne tišine.

Komentara 63

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Majkič

Pa naravno ti si doktor ti to znaš! Dal spiskovi služe za pritske i ucene?to se zove slobodni izbori?

5 1

Askurdjel

Obzirom da su na nekim mestima, koliko videh, glasaci snimani (ili su sami slikali glasacke listice sa LK), da li se ovo zapravo moze smatrati demokratskim? Ako nekog pratite tokom glasanja da li to znaci da osoba nema pravo da promeni misljenje i glasa za druge stranke? Ako ima pravo na promenu misljenja (uslovno receno) sa kakvim se posledicama suocava, obzirom da se sve to moze smatrati kao veliki pritisak na glasace (koliko god da su to "sigurno glasovi"). Da li su u tom slucaju "sigurno glasovi" morali da sklope nekakav "pakt ili dil" sa onim akoji ih snimaju, ako jesu po koju cenu (novac, ucena...). Ovo otvara mnoga pitanja na koja se ne moze odgovoriti na ovakav nacin. Meni ovo deluje kao stroga kontrola, sto zapravo podriva osnovna nacela demokratije - pravo na sopstveno misljenje.

6 1

Mj

Who said? PLAGIJATOR!

12 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo