GIK: Nisu zabeležene ozbiljnije nepravilnosti

GIK: Nisu zabeležene ozbiljnije nepravilnosti Izvor: N1

Prema podacima Gradske izborne komisije (GIK), do 18.00 časova na izbore za odbornike Skupstine grada Beograda izašlo je 44,66 odsto birača, a nisu uočeni ozbiljniji problemi. Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je da tokom dana nisu zabeležene nepravilnosti koje mogu da bace sumnju na izbornu proceduru.

Lukić je na konferenciji za štampu rekao da je GIK tokom dana dobijao uobičajene primedbe, koje ne mogu da bace sumnju na izbornu proceduru.

GIK-u, prema njegovim rečima, nije dobio podatke o bilo kakvom fizičkom sukobu na biračkim mestima, pa ni o napadu na posmatrača Crte, koji se, kako su ranije naveli u toj organizaciji, dogodio na Novom Beogradu

Komentarišući incident na jednom biračkom mestu u Mirijevu, u opštini Zvezdara, Lukić je rekao da je došlo do verbalnog sukoba dva posmatrača iz dve različlite stranke, te da prekid glasanja nije trajao duže od sat vremena, zbog čega neće biti produženja rada tog biračkog mesta.

Govoreći o navodima posmatrača da su zabeležena glasanja bez lične karte, Lukić je rekao da ne veruje da je moguće da neko glasa bez identifikacije i da to “prođe tek tako”.

Predsednik GIK-a podsetio je da je rok za žalbe 24 sara od zatvaranja biračkih mesta.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragana

Na birackom mestu gde sam bila prvo su pisali redne brojeve ,drugo jedva ostavise telefone ,trece u ulici Aleksandra Kostica na mestu 9 ulicno svetlo nije ukljuceno i bio je mrkli mrak a u toj ulici su bila 3 biracka mesta i cetvrto u neposrednoj blizini.Sve su to devojke iz crte upisale ali to o struji nigde nisam cula da je objavljeno

0 0

Мирјана

Лукић уствари каже да СНС није крао него само крадуцкао!

3 0

Fudbaler

Naravno da nisu zabeležene nikave ozbiljniji problemi. Sve je prošlo besprekorno.

117 20

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo