CRTA: Naš posmatrač napadnut, incidenti zabrinjavaju

CRTA: Naš posmatrač napadnut, incidenti zabrinjavaju Izvor: Printscreen

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov izjavio je danas da se na biračkom mestu na Novom Beogradu dogodio fizički napad na jednog njihovog posmatrača. CRTA je taj napad prijavila policiji.

Napad na posmatrača Crte dogodio se na Novom Beogradu, na biračkom mestu broj 1, kada je tim Crte dobio informacije o potencijalnoj kupovini glasova ispred biračkog mesta.

 "Posmatrači su na licu mesta dokumentovali šta se događa, pokušali su da priđu, tamo su im prišla dva lica i upozorili ih da ne snimaju telefonom, a nakon drugog upozorenja naš posmatrač je napadnut i udaren u lice", kazao je Nedeljkov.

On nema težih povreda, ali je napad prijavljen policiji, dodao je Nedeljkov.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao i da je zabeležen još jedan incident kada je posmatraču te organizacije, kako je naveo, bila ugrožena bezbednost unutar biračkog mesta.

Drugi incident dogodio se na biračkom mestu na Zvezdari, kada je posmatrač Crte otkrio, kako se navodi, vođenje parelelne evidencije birača.

"Kada je o tome izveštavao Crtu, čuli su i drugi i nastalo je komešanje, osetio je da mu je bezbednost ugrožena zbog inteziteta tog komešanja, i pozvao nas je da ga izvedemo", objasnio je on.

Nedeljkov je istakao da su ljudi koji su učestvovali u ovim incidentima bili neidentifikovani i nisu imali stranačka obeležja.

Nedeljkov je rekao da ova dva incidenta izazivaju zabrinutost, i pozvao sve aktere u izbornom procesu na uzdržanost i poštovanje zakona jer jedino tako "izbori mogu biti završeni u demokratskom duhu".

Izvor: N1

CRTA je saopštila i da do 16 časova nema porasta broja biračkih mesta na kojima su zabeležene nepravilnosti na samim biračkim mestima i taj procenat iznosi 6 odsto.

Ipak na pojedinim biračkim mesta na kojima su već zabeležene nepravilnosti, desile su se nove nepravilnosti, navodi CRTA i precizira da su u pitanju su nepravilnosti poput neproveravanja ličnih isprava birača, nekorišćenje spreja, vođenje paralelnih evidencija birača nezavisno od biračkog spiska kao i kršenje tajnosti glasanja.

Tok izbora pratite na blogu UŽIVO.

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marija

"ZAVRSENI U DEMOKRATSKOM DUHU"!!???? "POSTOVANJE ZAKONA"????!!!! Trebalo bi da budu ponisteni, ukinuti... kakav demokratski duh, ovo je uzas. Daleko smo mi od demokratije i postovanja zakona nekoliko hiljada svetlosnih godina.

14 1

Generacija 90te

Sve ocekivano al postojao tracak nade 0.0001%. U meni vec 3 god nema nade,znaci NULA. Uzivajte SNSovci u pobedama i NEMASTINI osim ako ne zivite na plakatu Bg na vodi i Vucicevim statistikama. Ja svoje dete smem u oci ponosno da pogledam! A vi ako imate i trunke ljudskosti jos u sebi treba da vas obuzme sramota svoju decu kad gledate a unistavate tudju.

35 135

ДР

Ау, како кукате, вероватно су вам пулени пукли!?

11 168

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo