CRTA: Na šest odsto mesta zabeležene ozbiljne nepravilnosti

Do 13 sati na izbore u Beogradu izašlo je 23,2 odsto birača upisanih u birački spisak, saopštila je organizacija CRTA. Programski direktor Crte Raša Nedeljkov rekao je ranije tokom dana da su posmatrači te organizacije primetili nekoliko ozbiljnih nepravilnosti.

Izvor: N1

"Primetili smo da je na čak šest odsto biračkih mesta bilo ozbiljnih nepravilnosti - paralelne evidencije birača, fotografisanje birača na biračkom mestu, nepoštovanje procedure kontrolnog listića, kada nije na vreme ubačen u kutiju ili je naknadno ubačen, višestruko glasanje na biračkim mestima i nekoliko slučajeva kolektivnog glasanja, kada su na izbore kolektivno dovođeni pripadnici romske nacionalne manjine", izjavio je Nedeljkov.

Rekao je da je prethodno na jedan odsto biračkih mesta bilo nekog vida vođenja kampanje i agitacije ispred biračkih mesta.

U odnosu na predsedničke izbore 2017. godine, izlaznost do 10 časova je manja za 2,79 odsto, a u odnosu na parlamentarne izbore 1,3 odsto, rekao je programski direktor Crte.

"Posmatrači CRTA od 6 sati dežuraju na 450 biračka mesta, gde posmatraju birački proces na i ispred biračkih mesta", rekao je ranije Nedeljkov.

On je ranije rekao da je 94 odsto biračkih mesta u Beogradu otvoreno na vreme, da je tri odsto otvoreno pre vremena i tri odsto sa manjim zakašnjenjem.

Nedeljkov je rekao i da 53 odsto biračkih mesta nije dostupno osobama sa invaliditetom, kao i da na pet odsto mesta nisu obezbeđeni uslovi za nesmetan rad biračkih odbora.

Tok izbora pratite na blogu UŽIVO.

Komentara 94

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ToTi

Sad biju sporadično, za sledeće izbore ima demokratski ko stoku da nas postrojavaju i batinama vode na glasanje da pred njima zaokružimo tiraninovo ime.

18 170

toliko

sedam poziva nadjoh na mojoj adresi,o gle cuda bas posle dvojice koji su mi zvonili na vrata,verovatno GIK ima novi sistem da se kontrolise izlaznost"od vrata do vrata"...a vi lupajte minuse.

35 117

Sofija

'ajmo Beogradjani, nemojte da se stidimo pred Rumunima, da pišu parole na demonstracijama "Nismo vam mi Srbi", sramota je. Idemo, ima još malo vremena, izađite. Ako je mogla moja majka od 85 godina, može svako. Pokažite da vam je stalo do Beograda i Srbije.

87 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo