Otvorena Očna banka VMA

Otvorena Očna banka VMA Izvor: N1

Na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) je povodom 174. godišnjice postojanja, otvorena Očna banka, što je, prema rečima zastupnika načelnika te zdravstvene ustanove pukovnika Miroslava Vukosavljevića, početak nečega što predstavlja budućnost ne samo za VMA, nego za zdravstvo u Srbiji.

To je početak stvaranja i banke tkiva, kostiju i membrana, rekao je Vukosavljević.

Kako je istakao, Očna banka ima zaokruženo mašinsko postrojenje kojim je moguće obaviti sve potrebne procedure, a ukupna vrednost projekta je 13 miliona dinara, "koliko košta 15 transplantacija rožnjače koje treba uraditi van zemlje", a sada će to moći da se napravi na VMA.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je otvaranje Očne banke dokaz kvaliteta vojnog zdravstva i toga da je ono na najvišem naučnom i istraživačkom nivou.

To je, kako je istakao, dobra vest za sve zdravstvene osiguranike u Srbiji, a ne samo vojne.

To je dokaz da koliko god ste uložili u vojsku, uložili ste u kvalitet života svih građana Srbije, konstatovao je Vulin, naglasivši da je vrhunski kvalitet stručnjaka VMA za ponos i što Srbiju izdvaja od zemalja koje su razvijenije i imaju bolju zdravstvenu opremu.

Vulin je zahvalio državi što je i u teškim vremenima izdržala da se ne odrekne vojnog zdravstva, nego da ga sačuva.

Na svečanosti povodom Dana VMA dodeljena su tradicionalna priznanja - medalje "Dr Vladan Đorđević" najboljim hirurzima, a proglašena je i najbolja organizaciona jedinica te eminentne zdravstvene ustanove.

Tagovi: vma

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Makso

Kakva drskost gos. V.P. Sto i vi niste otisli u vojsku.verovatno ste se drzali one... da djavo nije hteo jedino segrt i vojnik da bude. Zar nevidite koliko nam nedostaje redovna vijska .Drzava bez vojske nije drzava. Ona nije samo za rat. U miru nam je potrebna jer je organizovana, disciplinovana .To je mlada snaga koja nam stalno treba u bilo kojoj situciji prirodnih nepogoda.

0 0

V.P.

pa zar vi ovo danas smatrate vojskom. Pa svi smo videli kako smo se zadnji put proveli. A i kada treba nešto da se zaštiti onda su tu dobrovoljci i narod koji se poziva. A niste samo rekli zašto ste vi otišli u vojsku. Zato što volite narod i Srbiju. Ma nemojte molim vas. To su priče za malu decu u šta i ona ne veruju. Vojska treba da bude u manjem broju ali profesionalna kao što su Američke Kobre i druge elitne jedinice. Ovo što sada imamo možete samo vi i Vulin da hvalite. A znamo i zašto.

0 0

Sale

Jel to bio ministar Vulin ili doktor Vulin?

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo