Rosi neće tim u MotoGP do 2021, hoće da vozi

Rosi neće tim u MotoGP do 2021, hoće da vozi Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi najavio je da njegov tim neće ući u kraljevsku klasu Svetskog šampionata 2019. ili 2020. godine, uprkos tome što je stvorena mogućnost da se to desi zbog rastanka Jamahe i ekipe Teh3.

jFrancuski tim je prošle nedelje najavio da će kraj 18-godišnje saradnje doći na kraju sezone, a ekipe među kojima su Avintija i Anhel Nijeto su izrazili želju da zamene Teh3. Jedna od opcija koja se pojavila je i mogućnost da ’Doktorov’ tim uđe i u najjaču kategoriju, za šta je japanska kompanija još ranije objavila da će joj biti prioritet.

Međutim, kada je Italijan upitan da li postoji mogućnost da se njegov tim nađe u kraljevskoj klasi u bliskoj budućnosti, istakao je da to nije opcija barem do 2021. Takođe, Rosi je dodao da se nada da će se do tada trkati, čime je nagovestio da će produžiti ugovor sa Jamahom, o čemu se spekuliše već neko vreme.

Razmišljali smo o tome, lepa je ideja, ali mi to ne možemo. U naredne dve godine neću imati tim u kraljevskoj klasi sa Jamahom, posebno jer ću tada najverovatnije još voziti. To je nešto što bih uzeo u obzir u budućnosti kada prekinem sa trkanjem, ali je 2019. ili 2020. godine. Situacija je poprilično jasna, iako nisam očekivao da će se Erve Ponšaral rastati sa Jamahom“, rekao je Rosi, prenosi motorsport.com.

Italijansko motociklista je zauzeo sedmo mesto prvog dana testiranja u Kataru, dok je njegov timski kolega Maverik Vinjales bio najbrži. Testiranja na stazi „Losail“ traju do nedelje, a nova sezona Moto GP šampionata startuje na istom mestu 18. marta.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stjepana Supanca 15a, czt.

Respekt. Jedan jedini.

36 4

* Sva polja su obavezna