Upoznajte maskote Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Upoznajte maskote Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Izvor: Koki Nagahama, Getty Images Sport

Olimpijske i Paraolimpijke igre 2020. godine biće održane u Tokiju, a od srede poznati su simboli i maskote najveće svetske smotre sportista.

Posle skandala i optužbi za plagijat kada je pre više od 2 godine predstavljen logo Olimpijskih igara 2020. u Tokiju, najzad nešto što ne izaziva negativne reakcije.

Organizatori Igara u prestonici Japana predstavili su par mangom inspirisanih maskota, koje neodoljivo podsećaju na Paverpaf girls, i za koje je 100.000 učenika osnovnih škola glasalo kao najbolji.

Izvor: Koki Nagahama, Getty Images Sport

U glasanju je učestvovalo peko 6.5 miliona dece, a rezultat glasanja saopšten je u Hojonomori Gakuen školi u Tokiju pred 600 dece i uz lajv strim koji je mogao da se gleda u svim školama koje su učestvovale u odlučivanju.

U uži izbor su ušla tri predloga, a pobedio je dizajn 43-trogodišnjeg Rija Tanigučija, umetnika iz Fukuoke. Njegov pobednički par pokušao je da poveže tradicionalne vrednosti sa futurističkim izgledom i da tako predstavi koncept „inovacija kroz harmoniju“ koji je u osnovi vizije Igara u Tokiju 2020.

Panel zadužen za izbor maskote o imenima pobedničkih predloga odlučiće u bliskoj budućnosti, a maskote će zvanično biti predstavljene u julu ili avgustu ove godine. Olimpijske igre u Tokiju biće održane od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dzingis

@Star .... Animacije su veliki deo japanske kulture. malo mašte ne škodi.

1 0

Jbt

Ovo 'ladno Pokemoni?

5 0

Kalu

Pokemoni

3 0

* Sva polja su obavezna