Cvetković: Reprezentacija Nenadićev talac

Cvetković: Reprezentacija Nenadićev talac Izvor: Getty Images/Alex Grimm

Jovica Cvetković je smenjen na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije ubedljivom većinom glasova, a kako prenosi portal "Balkan handball" bilo je veoma burno i oštre reči su izgovorene.

Jovica Cvetković Izvor: Martin Rose/Bongarts/Getty Images
Jovica Cvetković

Sada već bivši selektor kao glavnu zamerku Savezu ističe nedostatak sredstava, ali se obrušio na pojedine igrače.

- Bili smo taoci Nenadića. Možda sam bio pijan, ali od muke. Umirao sam na terenu, od kafa i cigareta. Onaj ko me je video ikada pijanog, na jednom treningu, na utakmici, neka dokaže i nikada se više neću baviti rukometom. Ako sam ikada bio pripit i pijan. Nikada u životu. Bio sam pijan kada sam stvarao ovog Nenadića, izvlačio da bi se afirmisao kao igrač, i tog Šešuma, što je sedeo na klupi u Vespremu kada sam ga zvao u tim - rekao je Cvetković.

Velika većina članova UO RSS nije prihvatila izveštaj selektora Jovice Cvetkovića, a sa zanimanjem se očekivalo šta će potpredsednik Saveza Dragan Škrbić da kaže povodom incidenta sa selektorom na šampionatu. Međutim, legendarni pivot nije hteo preterano da zalazi u detalje.

Muška reprezentacija zauzela je 12. mesto na šampionatu, što su se svi složili da je bio inicijalni cilj. Ali UO RSS nije zadovoljan pristupom i disciplinom, a selektoru se zamera što, iako je dobio nepodeljenu podršku da sprovede disciplinu.

Sa druge strane raspravljalo se i o izveštaju selektora ženske reprezentacije Ljubomira Obradovića. Njegova ekipa zauzela je deveto mesto, a selektor je u izveštaju istakao da je zadovoljan rezultatom. Izveštaj jeste usvojen sa 10:1, ali je Saša Marković ispred trenerske organizacije uputio zamerku Obradoviću što je rekao da je zadovoljan devetim mestom, iako smatra da ima igračice da napada medalju. Inače je pohvalio njegov izveštaj.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Hronika

Деценијама се зна где Цветковић уђе у свлачионицу ту мотивација, дисциплина и атмосфера излеће наглавачке. И то се зна. И онда неко мртво хладно изабира њега за селектора!? И онда се шатро чуди шта се десило.

3 1

Cwetko

Sve dok nemamo pravu školu rukometa u zemlji,turnire osnovnih škola,dobre trenere koji će deci da usade ljubav prema sportu,nema nama pomoći od Ilića,Šešuma i ostalih koji misle da su bogom dani za reprezentaciju. I naglašavam da nije samo rukomet u pitanju nego ceo srpski sport,sem vaterpola i košarke gde sve to ide sistematski. Ne može se na veliko prvenstvo ići sa 10 dana priprema.

9 0

Nenad

Cvetkovića niko i ništa ne može opravdati, totalni promašaj, brodolom. Što se tiče Obradovića, sramna je izjava da je zadovoljan plasmanom. On je direktan krivac za onu blamažu protiv Crne Gore, šta se desilo na toj utakmici, da li neke stvari iza kulisa ili je i on bio pod opijatima ili tako nešto, brzo se zataškalo. To je bio primer kako ekipa kvalitetnija za klasu iz nekih sportskih (neznanja trenera) ili nesportskih razloga dozvoljava sebi sportski blam. Olako je dobio poverenje iako ga i on nije zaslužio. A šta reći o tim ljudima koji su odlučivali i davali glas... ima par ljudi koji i mogu da prodju, ali velika većina, na čelu sa predsednikom trebala bi da ode iz rukometa.

13 4

* Sva polja su obavezna