Kada treba da odviknete mače od dojenja?

Kada treba da odviknete mače od dojenja? Izvor: Shutterstock

U trećoj ili četvrtoj nedelji života, mačiće sve više zanima njihova okolina. To uključuje i čvrstu hranu njihove majke.

Već nakon 3 – 4 nedelje možete mačetu davati granuliranu hranu, koja sadrži vitamine, minerale, aminokiseline i sve ostale potrebne sastojke koji treba da budu pravilno izbalansirani.

Mačka sama ne može da sintetiše taurin koji je obavezan sastojak svih kvalitetnijih hrana, a inače je neophodan za pravilan rast i razvoj mačaka.

U 4. nedelji starosti možete kombinovati granule i mleko za ishranu mačića tako što ćete mlekom prelivati granule i na taj način ih možete učiniti mekšim, mada je mače u tom uzrastu sposobno da jede i čvrste granule.

Postepeno će mače jesti sve više i više čvrste hrane dok potpuno ne prestane da sisa, a to je u uzrastu od otprilike osam nedelja.

Do kraja prve godine, vaša mačka bi trebalo da jede hranu za odrasle mačke.

Iako joj možete davati obroke samo dva puta dnevno, ne zaboravite da nekoliko manjih obroka dnevno više odgovara prirodi mačaka.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

catpeople

Ako mače ima majku onda je naše mešanje nepotrebno. Oni to sve sami regulišu. E sada problem se pojavljuje ako nađete sasvim malo mače koje još uvek ne može da jede bilo kakvu hranu. Nisam bila u takvoj prilici ali je jednom u pet šopu žena tražila cuclu za mače koje je neko ostavio u dvorištu i bilo je sasvim malo. Dečija cucla ne bi pomogla. Sada se baš ne sećam šta je vlasnica preporučila. Ali neka pipeta ili nešto slično.

2 0

evita

odviknuce se sama bez naseg mesanja. po mogucstvu.

11 0

Sunking

Problem je u tome sto se ovakvim temama bave promaseni i neostvareni likovi koji bi zeleli da kazu nesto epohalno. Pa ko je jos video da se treba mesati kad ce macka da odvikne macice od dojenja. Uzas. I ko odvikava macice u prirodi. Ne znam zasto uopste zauzimate ptostor ovakvim tekstovima

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo