Skoro 20 odsto zaposlenih ima platu do 25.000 dinara

Skoro 20 odsto zaposlenih ima platu do 25.000 dinara Izvor: N1

Najveći procenat zaposlenih u Srbiji, gotovo 20 odsto prima zaradu u visini od 20.000 do 25.000 dinara, a dve trećine prima manje od prosečne plate, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku za novembar 2017, obračunati po novoj metodologiji izračunavanja prosečnih zarada.

Republički zavod za statistiku predstavio je danas podatke o platama u Srbiji, izračunate na osnovu nove metodologije. 

Ključna razlika u merenju je što se do sada poslodavci u anketi slali podatke koliko su radnicima isplatili para za određeni mesec. Sada se iz Poreske uprave dobijaju podaci o obračunatim platama i može da se vidi ono što se ranije pretpostavljalo.

Tako na primer, podaci za novembar 2017. pokazuju da između stare i nove metodologije u obračunu plata ima razlike. Prema novom prosečna zarada u 2017, iznosila je 46.600 dinara, 2,7 odsto manje nego kada se računala po staroj metodologiji.

U zavodu za statistiku kažu da razlike nisu značajne.

plata Izvor: N1
Tagovi: prosečna plata

Komentara 93

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Мишко 54

Што су уништили државу, то смо некако и преживели, али што нас сада њихове слуге уништавају појединачно и доводе до руба живота и дилеме; да ли се убити, или их све побити? Али, много их је... После 42 године рада, 2 године до пензије и колико толико, продужетак живота, НЕ ДАЈУ МИ ПЛАТУ, која је наравни, испод сваког просека...

4 0

Zaza

Jel ja patim od amnezije,nekada smo imali veeeelike plate,pa je sada drasticno gore?Kojom smo mi vlasti bili zadovoljni?Mozda je bilo bolje kad smo stajali u redu za secer i zejtin?Ni sada nije sjajno,a neka druga vlast bi to bolje odradila?Ne zida se kuca bez temelja,a mi to nemamo.Uspece samo onaj ko se bude setio kako se postavlja temelj.

4 17

I N V E S T I T O R I

Radna snaga za 180€ mesecno U EVROPI....? Sjajno

37 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo