Erbas: Krajem godine u Srbiju stižu dva od 9 helikoptera

Erbas: Krajem godine u Srbiju stižu dva od 9 helikoptera Izvor: N1

Potpredsednik Erbasa (Airbus) za Jugoistočnu Evropu i Izrael Sesar Sančez Lopez (Cesar Sanchez Lopez) kaže za N1 da će prva dva, od devet dogovorenih helikoptera za vojsku i policiju Srbije, stići krajem godine. Kaže da je to važan projekat za Srbiju, ali i za region, kojim Ministarstvo odbrane modernizuje flotu i srpske vojne kapacitete.

U intervjuu za N1 Sesar Sančez Lopez govorio je o saradnji ove kompanije sa Srbijom, helikopterima koje je Srbija od Erbasa naručila za potrebe Vojske i policije i mogućnostima dalje saradnje u oblasti civilnog avio-sektora. Razgovor je vodila Maja Sikimić.

Govoreći o poslovanju kompanija Erbas, Sančez Lopez je rekao da posluju u regionu bivše Jugoslavije i istočne Evrope već decenijama.

"Na primer, početkom osamdesetih, bivše ratno vazduhoplovstvo Jugoslavije odlučilo je da modernizuje flotu, imali su jake projekte saradnje u okviru kojih je proizveden helikopter Gazela", podsetio je.

Dodao je da je ugovor sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova za nabavku devet H145M vojnih helikoptera potpisan u decembru 2016. godine.

"To je važan događaj i vrlo važan projekat za Srbiju, ali i za region. Projektom Ministarstvo odbrane obnavlja svoju flotu i modernizuje srpske vojne sposobnosti i kapacitete", rekao je Sančez Lopez.

Rekao je da je šest helikoptera za vojsku, a tri za policiju, kao i da prva dva stižu krajem 2018. godine.

"Nadamo se da će ta brojka biti veća u budućnosti. Prvi helikopter, za Vojsku, stiže u novembru, a drugi, za MUP, u decembru", kaže gost N1.

Istakao je da helikopteri nisu jedina, ali su glavna aktivnost u regionu.

"Ako pominjemo helikoptere, možemo da pominjemo dve teme. Jedna tema su za Ministarstvo odbrane, a druga za Ministarstvo unutrašnjih poslova. To je glavno tržište za Erbas. Mi razvijamo te inicijative već godinama", rekao je on.

Dodao je da se može konstatovati da je većina helikopterskih flota stara, neke i oko četrdeset godina, što bi, kaže on, moglo da dovede i do viših troškova.

"Šta Erbas može da pomogne u tom pogledu? Da se napravi višestruka flota helikoptera. Mogu da se koriste za razne misije. Na primer, helikopteri za hitne medicinske slučajeve su veoma specijalizovan servis. Sa jednim od tih helikoptera moguće je spasiti hiljadu života godišnje", istakao je, dodajući da je to oblast u kojoj Erbas ima vodeću poziciju u svetu.

Kaže da Erbas, kao velika industrijska korporacija, posmatra i nadgleda međunarodna i lokalna politička dešavanja, na primer u svetlu integracija sa EU i NATO.

"Važno je da jasno razumemo i shvatimo kakvi su propisi, da se poštuju obaveze u nekoj zemlji, da poštujemo ako postoji neki embargo na uvoz oružja, da imamo sve dozvole, sertifikate o korisniku. To je ključno za nas i imamo ljude koji se time bave", kaže Sančez Lopez.

Objašnjava da Erbas kao grupa ima određene parametre kojima upravlja da bi se odlučilo hoće li se investirati u neku zemlju ili ne.

"Jedan od njih je tržište. Pratimo tržište, ulažemo u zemljama gde prodajemo, favorizujemo zemlje u kojima postoji naša proizvodnja da kupuju od nas. Zatim politički rizik, sprovođenje zakona, pravna država, kvalifikacije radne snage...", kaže on.

Kaže da su standardi za vazduhoplovnu industriju izuzetno zahtevni, jer je najregulisanija na svetu, posle farmaceutske industrije.

"Radi se o vrlo komplikovanim i sofisticiranim standardima kako bi neko učestvovao u vazduhoplovnoj industriji. Srbija ima prošlost u toj industriji, a prema našim podacima, uložila je velike napore da se vrati na tu scenu", rekao je gost N1.

Govoreći o komercijalnoj avijaciji u Srbiji, kaže da su tu već prisutni.

"Er Srbija koristi deset naših vazduhoplova, to je kičma rasta srpskog vazduhoplovstva u svetu. Od juna 2016. godine Er Srbija leti za Njujork sa jednim od naših A330-200. To je važan događaj u Evropi, prva linija iz neke zemlje bivše Jugoslavije kojom se leti direktno do Severne Amerike, bez zaustavljanja", smatra on.

Ističe da je komercijalna avijacija oblast koja stalno evoluira u celom svetu i Jugoistočnoj Evropi, kao i da imaju avione u većini aviokompanija u regionu.

Pogledajte ceo razgovor sa Majom Sikimić:

Izvor: N1

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dragan

Bio u JNA 1984 g kad su dve vojne gazele se srušile u Sloveniji.Tela nikad nađena,urok pada ne poznat.Nađeni jedino ostaci helikoptera.Poleteli sa vojnog aerodroma u Zadru.

2 1

Душан Калинић

Јел их правите од Лего коцкица!?

5 3

Pa

Šta je nama ? Ne valja nam ni da imamo , ne valja nam ni da nemamo.

8 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo