Guverner Floride pozvao na uvođenje policije u svaku školu

Guverner Floride pozvao na uvođenje policije u svaku školu Izvor: REUTERS/Mike Stocker

Devet dana nakon oružanog napada na gimnaziju na Floridi, njen republikanski guverner pozvao je na uvođenje policije u svaku javnu školu u toj saveznoj državi.

Rik Skot založio se i za povišenu zakonsku starost od 21 godine za kupovinu oružja, kome se protivi lobi industrije naoružanja.

Skot je napokon obećao da će drakonski suziti pristup vatrenom oružju osoba koje imaju mentalnih problema.

Predsednik Donald Tramp je kazao da bi Nikolas Cruz, 19-godišnjak koji je usmrtio 17 osoba u svojoj školi u Parklendu, bio zaustavljen da su nastavnici u školi bili naoružani.

Lokalni šerif je objavio listu od 23 incidenta i policijskih intervencija u domu Nikolasa Cruza, od 2008. do 2017. godine, koji ilustriraju njegovu ozbiljnu poremećenost tokom detinjstva i tinjdžerskih dana.

U petak su se nastavnici vratili u školu na seanse psihološke pomoći. Nastava ponovo kreće u sredu.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Revolveraš

Forsirali su Western filmove dekadama - pozivaju se na slavnu istoriju nošenja oružja. Naravno da su im deca opsednuta time - to se vidi i po suludim zaradama od prodaje video igrica u kojima se neprestano puca. Za jednu tako veliku zemlju, prilično se tra(m)pavo ponašaju u rešavanju ovog problema. Lobi proizvođača oružja stalno izlazi sa parolom - ne ubija ljude oružje nego ljudi (!?) - naravno da ljude ubija oružje - to mu je i namena! Ostaje samo pitanje - koliko dece su spremni da žrtvuju zarad dobre zarade? Bar u tom smislu, čak smo i mi znatno razumnija zemlja.

8 7

Roki

Luda drzava.

20 4

Zen

Da, treba da ih pozovemo da dođu malo da odmore mozak ovde. Mi smo superiška.

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo