RSS: Ne štetite ugledu našeg sporta

RSS: Ne štetite ugledu našeg sporta Izvor: RSS

Uprava Rukometnog saveza Srbije apelovala je na članove rukometne organizacije da vode računa kako se ponašaju jer je nacionalni tim iznad svega.

Prethodnih dana u javnosti su se pojavili navodi selektora Jovice Cvetkovića i njegovih igrača, koji su se međusobno optuživali.

U saopštenju se navodi:

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor- reprezentativci, ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu.

Rukometna organizacija u Srbiji se suočava već godinama sa problemima koji su brojni i vidljivi, ali za čije rešavanje je mesto naša kuća rukometa i organi Rukometnog saveza Srbije. Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana.

Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje.

U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih reči, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom."

Selekcija Srbije je na pomenutom Evropskom prvenstvu zauzela 12. mesto u ukupnom plasmanu.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sunking

Ugled Rukometnog saveza je davno urušen upravo od uprave, ovo sada su posledice toga što rukovodstvo radi već dvadesetak zadnjih godina. I sve dok su isti ljudi na čelu saveza, biće isto kao do sada i još gore

1 0

Čiča Miloje®

Koliko razumem ovo saopštenje, ovu prljavštinu treba sakriti od javnosti...ili se ja varam...

11 0

Ribar

Moze i kao gurnimo probleme pod tepih a moze se razumeti kao ne talasaj

22 0

* Sva polja su obavezna