Ruske diplomate osumnjičene za šverc kokaina

Ruske diplomate osumnjičene za šverc kokaina Izvor: REUTERS/New York Special Narcotics Prosecutor's Office
Ilustracija, arhiva

Argentinska policija je uhapsila ruskog diplomatu Aleksandra Čikaloa osumnjičenog za šverc kokaina kroz diplomatsku poštu, objavio je AP, dodajući da je pod istom optužbom bivši službenik ambasade Ali Abjanov uhapšen u Moskvi.

Istraga koja je dovela do hapšenja dvojice diplomata i argentinskog policajca Ivana Blizniuka je počela kada je policija u decembru 2016. godine pronašla skoro 400 kilograma kokaina u koferima u školi koja se nalazi u kompleksu zgrada ambasade Rusije u Buenos Ajresu.

Ministarka bezbedosti Argentine Patricija Bulrič je izjavila da je policija tada zaplenila 389 kilograma kokaina, pošto je od tadašnjeg ruskog ambasadora Viktora Koronelija i pripadnika obezbeđenja ambasade dobila dojavu o sumnjivim koferima.

Policija je u kofere stavila pakete brašna i GPS uređaj, a potom su otpremljeni za Rusiju, gde je policija uhapsila dva muškarca koja su došla da ih preuzmu.

Osim ruskog diplomate i lokalnog policajca argentinska policija je uhapsila i više ljudi umešanih u međunarodni lanac šverca droge, ali ne i glavnog organizatora čije ime nije objavljeno i koji se nalazi u Nemačkoj.

Tagovi: Rusija , diplomate , šverc , kokain

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lolita

Sta li tek doneli i odneli iz NISA I spasilackog im centra?!

6 0

Xaxa

Eto, ruske diplomate u Kolumbiji, naši piloti u španiji, braća nema šta...

12 2

Luka

Hoće to, slučajno spakovali skoro pola tone kokaina u transport koji se ne kontroliše. Državni razlog ili je mala plata diplomata pa pohlepa nadjača sve obzire. A moral nikada nije ni postojao u politici.

13 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo