Penzioneri tvrde da žive bedno, ministar nudi kartice

Sindikati penzionera i vojnih penzionera poručuju da sve teže žive, zbog čega su danas u centru Beograda održali protest.

Izvor: N1

U centru prestonice novogodišnja rasveta i dalje je tu. Na istom mestu su i zahtevi nezadovoljnih penzionera koji traže ukidanje Zakona o privremenom uređivanju načita isplate penzija.

“Ponovo podsećamo izvršnu vlast u Srbiji da ponište ovaj neustavni i nemoralni zakon, da donesu zakon o povraćaju neisplaćenih delova penzije, i da donesu izmene Zakona o PIO”, poručio je Jovan Tamburić iz Udruženja sindikata vojnih penzionera.

Na protestnom okupljanju penzioneri su poručili da od države traže da vrati penzije na nivo pre smanjenja, jer u ovim uslovima kako napominju u anketi TV N1, nemaju dostojanstvenu starost u Srbiji.

“Penzioneri žive ko poslednji bednici.”

“Što su penzije takve kakve jesu i smanjene, troškovi života rastu, a penzije ne prate troškove života.”

“Tražim da mi vrate penziju na staro, mom mužu i meni 13.200 svakog meseca se odbija.”

“Ne možemo da odvojimo nekad ni lek da kupimo.”

A nadu u bolje, nedavno je ulio predsednik Aleksandar Vučić uz obećanje da povećanje penzija sledi do kraja godine. Međutim, penzioneri su sumnjičavi.

“Predsednik kao i uvek manipuliše, kao što je manipulisao 2014. godine izjavama u predizbornoj kampanji da neće nikako smanjivati penzije, tako godinama, evo tri godine, četvrta je uprono manipuliše sa ovim povećanjima koja nisu dovoljna”, tvrdi Tamburić.

U Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja - bez reakcije. Na pitanja naše televizije, do emitovanja priloga, odgovora nije bilo. A dok su pojedni najstariji građani svoje probleme rešavali na ulici, resorni ministar Zoran Đorđević je za to vreme u Skupštini Srbije delio penzionerske kartice.

“Koje će našim penzionerima da pruži jednu dodatnu mogućnost da sa jedne strane budu potpuno bezbedni kada su u pitanju podaci o ličnosti, a sa druge strane i da pruže mogućnost da imaju popuste”, poručio je ministar Đorđević.

Akciju "Stavimo tačku na pljačku", do sada je prema računici sindikata podržalo preko 150.000 penzionera širom Srbije.

Komentara 57

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srđa Zlopogleđa

Stičem utisak da je Slobodan Milošević bio poslednji pokušaj Svevišnjeg da Srbe nauči pameti. Pošto nije uspeo da nas prosvetli ni takvom, najočiglednijom očiglednom nastavom, digao je ruke, manuo se ćorava posla i poslao nam Aleksandra Vučića. Svako strpljenje ima kraj, pa i božije.

21 0

Srđa Zlopogleđa

'Dobićete juhahaha!' R. Domanović, Jututunska juhahaha

20 0

ПЕРА ЛОЖАЧ

Змај!!!

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo